Terug naar overzicht Terug

Voor periodetitel is een mirakel nodig


 Op de eerste plaats is met FC Zwolle de tegenstander uitgerekend de momenteel beste ploeg in de Jupiler League. Ten tweede is gebeurd wat een club met een flinterdunne selectie niet moet over komen: namelijk blessures en schorsingen. Jeffrey de Visscher en Shkodran Metaj zijn geschorst, Elson do Rosario Almeida heeft zijn kuitbeen gebroken en Eldridge Rojer is aan het revalideren. Trainer René Hake kent uiteraard de problemen maar gaat er vanuit dat de vervangers de lijn van de afgelopen weken kunnen doortrekken. ,,We hebben tegen FC Zwolle niets te verliezen, alleen wat te winnen. Niet alleen de mogelijke periodetitel speelt voor ons een rol, ook andere zaken zoals het vertoonde spel van de laatste tijd hopen we voort te zetten. Wat blessures betreft, kennen we trouwens tot nu geen overdreven problemen. Dat heeft ook te maken met verantwoord trainen. Wat FC Zwolle betreft is duidelijk dat het een goede ploeg is, we hopen ze echter op een goede manier aan te pakken.” 
FC Zwolle collega Art Langeler gaat er vanuit indien zijn ploeg het normale niveau haalt dat de drie punten mee naar Zwolle gaan. ,,FC Emmen heeft personele probloemen”, zegt hij op de website van FC Zwolle. ,,Ik ben benieuwd hoe ze dat oplossen. Misschien gaan ze taktisch wel iets aanpassen. Ik heb FC Emmen onlangs nog tegen Sparta aan het werk gezien en vind het verbazingwekkend dat de ploeg na zo’n slecht begin zo’n goede serie heeft neergezet. Een gelopen koers is het vrijdagavond daarom zeker niet.”


 

Kay Velda (links) zal vrijdag voor de geschorste Shkodran Metaj (rechts) spelen. 


De strijd om de tweede periodetitel is bijzonder spannend. FC Zwolle is al zeker van de eerste plaats maar telt niet mee omdat het ook de eerste periodetitel reeds in bezit heeft. Voor de tweede plek, die recht geeft op de vervangende periodetitel, zijn echter nog veel kandidaten waaronder dus FC Emmen. De stand aan de kop met nog een duel te spelen luidt: FC Zwolle 7-21, FC Den Bosch 7-15, Sparta 7-14, FC Emmen 7-14, FC Eindhoven 7-13. Wat is er voor nodig om FC Emmen een periodetitel te bezorgen Een absolute voorwaarde is dat het moet het winnen van FC Zwolle, de club die historisch gezien in Emmen maar zelden verliest.
Dat FC Emmen vrijdagavond moet winnen, heeft als oorzaak het slechte doelsaldo ten opzichte van kandidaat nummer één FC Den Bosch: 0 voor FC Emmen tegen plus 13 van FC Den Bosch. De Bosschenaren spelen thuis tegen FC Eindhoven en zijn bij winst dus zeker. Bij een gelijkspel is FC Eindhoven geklopt en zijn Sparta en FC Emmen nog in beeld. De Rotterdammers moeten thuis tegen MVV en FC Emmen ontvangt dus FC Zwolle. Spelen beide laatstgenoemde  clubs gelijk en FC Eindhoven wint in De Vliert, gaat de titel naar Eindhoven. Het mooiste scenario voor FC Emmen is natuurlijk een gelijkspel in Den Bosch plus een nederlaag van Sparta en dan nog moet uiteraard van FC Zwolle worden gewonnen. Het is ver gezocht, maar de moeite waard om er voor te knokken!