Jochem Scholten en Raphael Ngendakumana lopen elkaar in de weg.

Frank Fokke (rechts met aanvoerdersband) kopt de 2-1 binnen.

Kjelt Engbers scoort hier een van zijn vier goals.

FC Emmen C1-Schalkhaar C1 6-1 (1-1)
FC Emmen kwam in de wedstrijd, die in het Univé stadion werd gespeeld, maar moeizaam op dreef. De Emmenaren kregen al in de vierde minuut een schok te verwerken toen Schalkhaar na een hoekschop de score opende: 0-1. Bijna was het vanaf de aftrap gelijk geworden maar Jochem Scholten en Raphael Ngendakumana liepen elkaar in de weg. Schalkhaar bood uitstekend partij en gaf weinig kansen weg hoewel het grote aantal blessurebehandelingen bij de gasten het tempo niet ten goede kwam. Raphael Ngendakumana kreeg in de zevende minuut een mogelijkheid maar mikte naast. De gelijkmaker viel in de 24e minuut door Kjelt Engbers na aangeven van Raphael Ngendakumana.  Met de 1-1 gingen de partijen rusten. Na de frisdrank zette het spelbeeld zich aanvankelijk voort tot de 46e minuut. Een vrije trap van aanvoerder Frank Fokke werd tot hoekschop verwerkt en indirect daaruit kopte Fokke zijn ploeg naar de 2-1. In de volgende minuut verhoogde Kjelt Engbers na een assist van Raphael Ngendakumana tot 3-1 ern daarmee was Schalkhaar geknakt. Jochem Scholten uit een rebound en Kjelt Engbers met twee treffers bepaalden vervolgens de eindstrand op 6-1.
FC Emmen C1: Knigge; Fokke (65. Hoogeveen), Mol, Bos, Timmer, Ngendakumana, Jan Scholten (60. Berends), Engbers, Jochem Scholten, De Graaf, Luiken (67. Hindriks).

FC Groningen/Cambuur D2-FC Emmen D1 0-2 (0-0)
Na een beginfase waarin de partijen op gelijk niveau acteerden, besloot de Emmer coach Paul Kamphuis zijn ploeg op enkele plaatsen om te zetten. Dat had in zoverre succes dat FC Emmen een licht overwicht kreeg en ook een paar kansen creëerde. De afwerking was echter nog geen honderd procent. Na de rust begon FC Emmen wederom sterk en die periode werd afgesloten met de 0-1 door Papijn Knol. Thijs Oosting zette druk in het strafschopgebied van de Gronings/Friese combinatie waarna de bal voor de voeten van Pepijn Knol belandde. De thuisploeg ging vervolgens één-op-één spelen in een poging er minimaal een gelijkspel uit te slepen maar dat had wel tot gevolg dat FC Emmen meer ruimte kreeg. Vijf minuten voor het einde leidde dat tot de 0-2. Thijs Dallinga zette een rush in die uiteindelijk tot gevolg had dat Thijs Oostuing een schietkans kreeg en die met beide handen aanvaardde: 0-2.
FC Emmen D1: Scherpen; Haak (15. Knol), Timmer, Seubers, Zwaagstra, Luchies, Aalderink, Oosting, Gerdes, Dallinga, Roosken (45. Langeland).