Terug naar overzicht Terug

Voetbalwens Sven uit Klazienaveen komt uit


Een grote verrassing van de VriendenLoterij voor de 16-jarige Sven Mink uit Klazienaveen. Sven speelt in het Bijzondere Eredivisie team van FC Emmen, maar kan door zijn handicap niet vrijuit voetballen. Daarom deden FC Emmen en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind voor hem een aanvraag bij het VriendenFonds van de VriendenLoterij. Donderdagavond werd Sven door directeur Ben Haverkort en zijn lievelingsspeler Glenn Bijl van FC Emmen verrast met aangepaste voetbalschoenen. Nu hoeft hij geen enkele voetbalactiviteit meer te missen en kan hij eindelijk weer vrijuit voetballen.


Tijdens de jaarlijkse kerstborrel van FC Emmen op donderdag 19 december kwam Svens grote droom uit: FC Emmen-directeur Ben Haverkort en FC Emmen-speler Glenn Bijl boden hem namens het VriendenFonds van de VriendenLoterij een cheque aan voor aangepaste voetbalschoenen. Als klap op de vuurpijl kreeg Sven de aangepaste schoenen ook direct uitgereikt, zodat hij ze meteen kon uitproberen tijdens een training in het stadion.

Sandra Mink, de moeder van Sven, was erg blij met het geschenk van de VriendenLoterij voor haar zoon: “Met normale voetbalschoenen verzwikte Sven de afgelopen tijd steeds vaker zijn enkel. Daardoor moest hij regelmatig een training laten schieten, iets wat hem zichtbaar verdrietig maakte. Zonder aangepaste voetbalschoenen had Sven zeer waarschijnlijk binnenkort moeten stoppen met voetballen. Als moeder is dat het laatste wat je wil voor je zoon.”

Henk-Willem Laan van het Gehandicapte Kind: “Nog voor zijn geboorte kreeg Sven een herseninfarct, waardoor zijn rechterhersenhelft is aangetast. De linkerkant van zijn lichaam kan hij nauwelijks tot niet gebruiken en ook zijn gezichtsveld en gehoor functioneren niet optimaal. Binnenkort staat hem nog één operatie te wachten, waardoor hij hopelijk nog beter gaat lopen. Om zijn grote passie uit te kunnen oefenen, heeft Sven aangepast schoeisel nodig. Gelukkig kunnen wij hem dankzij het VriendenFonds een paar aangepaste voetbalschoenen uitreiken, zodat niets hem meer in de weg hoeft te staan voor een voetbalcarrière.”

VriendenFonds van de VriendenLoterij vervult hartenwensen

Het hele jaar kunnen goede doelen, clubs, verenigingen en andere maatschappelijke organisaties een aanvraag doen om iemand in het zonnetje te zetten. Meer informatie hierover vind je op www.vriendenloterij.nl/vriendenfonds.

PERSBERICHT - Voetbalwens Sven uit Klazienaveen komt uit (1)

PERSBERICHT - Voetbalwens Sven uit Klazienaveen komt uit (2)