Terug naar overzicht Terug

Voetbalwedstrijd voor Talenten van de Toekomst tijdens businessevenement


Op vrijdag 13 mei kregen sponsoren en partners van FC Emmen Naoberschap de kans om kennis te maken met de deelnemers van Talenten van de Toekomst. Dit gebeurde via een onderlinge voetbalwedstrijd met een aansluitend etentje. Voor de wedstrijd kregen de deelnemers nog een presentatie van USG Restart, vertegenwoordigd door jobcoach Ferdi van Spall. Hierin werd stilgestaan bij het opstellen van een cv, het voeren van een gesprek, hoe je moet solliciteren, waar je aan moet denken bij een sollicitatiegesprek, wat plaats je op social media en wat de consequenties kunnen zijn van een verkeerde post.


Als echte spelers
Na afloop van de presentatie was het tijd voor de deelnemers om zich te gaan voorbereiden op de wedstrijd. Alle deelnemende partners kregen een eigen FC Emmen-tenue en de Talenten van de Toekomst traden aan in hun al eerder ontvangen FC Emmen-trainingskleding. Zoals bij elke thuiswedstrijd van FC Emmen, kwamen beide teams tegelijk het veld op onder het gebruikelijke opkomstnummer van de club. Het bracht samen met de vlaggen en de camera’s langs het veld extra wedstrijdbeleving met zich mee. 

Netwerken
Na een sportieve wedstrijd vol doelpunten en acties stapten de Talenten van de Toekomst als winnaars van het veld. Vervolgens was er even tijd om bij te komen en te douchen om daarna van een divers buffet met een drankje te genieten. Tijdens het eten gingen de deelnemers met de partners en sponsoren in gesprek over hun ervaringen met werk en studie, maar ging het ook over sport, reizen en andere hobby’s.

De droom van veel jongeren is om profvoetballer of profvoetbalster te worden. Helaas wordt die droom slechts voor een klein aantal werkelijkheid, zeker voor jongeren die op dit moment nog niet in een jeugdopleiding van een betaald voetbalorganisatie spelen. Voor de jongeren van Talenten van de Toekomst is dat laatste het geval. Het advies is daarom ook dat deze jongeren zich naast het voetbal gaan oriënteren op een andere toekomst. 

Connectie met het bedrijfsleven
Daarom is een onderdeel van het project om de link te maken met het bedrijfsleven. Het doel is om de jongeren in contact te laten komen met een toekomstig werkgever. Dit doen we door de kracht van FC Emmen te benutten en voetbal als middel in te zetten om verbinding te creëren. Door het voetbal komen de jongeren op een laagdrempelige manier in contact met werkgevers. Zo werden bij het buffet kletskaartjes uitgedeeld om het gesprek met de partners op gang te helpen.  

Over Talenten van de Toekomst
Op vrijdag 25 maart heeft FC Emmen Naoberschap een nieuw maatschappelijk project afgetrapt: ‘Talenten van de Toekomst’. Talenten van de Toekomst is een project voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar die zich graag persoonlijk willen ontwikkelen. Voor de deelnemers, afkomstig uit de gemeenten Emmen, Coevorden en Borger-Odoorn, organiseren wij verschillende activiteiten. Voetbal staat centraal, maar we kijken onder andere met workshops verder dan alleen voetbal. Zo ontdekken ze waar ze goed in zijn, maar ook waar ze zich graag in ontwikkelen.