Terug naar overzicht Terug

Voetbalproject AZC Emmen feestelijke afgesloten!


Het 12-weekse voetbalproject op het AZC in Emmen is op vrijdagmiddag 5 februari feestelijk afgesloten. Daarmee voltooiden liefst 25 jeugdige asielzoekers het voetbalproject waarin zij kennismaakten met de Nederlandse samenleving en FC Emmen. Ook tijdens de laatste activiteit werd er eerst getraind. Aansluitend vond er in de recreatieruimte een feestelijke afsluiting plaats. Iedere deelnemer ondertekende daar, in het bijzijn van de trainer en FC Emmen-mascotte SIBI zijn of haar certificaat. Als klap op de vuurpijl kreeg ook iedereen een eigen voetbal mee. Daarmee voltooiden liefst 25 jeugdige asielzoekers het voetbalproject.


Het Welcome Through Football programma wat de officiële benaming van het project is, is een samenwerkingsinitiatief vanuit verschillende Europese clubs waaronder SL Benfica, Everton FC en Werder Bremen. Het doel is om door middel van voetbaltraining de kinderen kennis te laten maken de met normen en waarden van FC Emmen en de Nederlandse samenleving. Voorbeelden hiervan zoals respect en discipline komen volop aan bod waarbij plezier en socialiteit voorop staan.

Welcome Through Football, bij het AZC Emmen is een samenwerking tussen UEFA Foundation for Children, EFDN, AZC Emmen, M&GEZOND!, FC Emmen en Stichting Naoberschap United, de maatschappelijke tak van FC Emmen. Een nieuwe fase van het voetbalproject start in april 2021.