Terug naar overzicht Terug

Vijftig keer nacompetitie in Emmen


Van 1990 tot en met 2003 heeft Emmen, toen nog zonder het voorvoegsel FC,  acht keer geprobeerd via de nacompetitie de eredivisie te bereiken. Het lukte nimmer hoewel de ploeg er soms heel dicht bij zat. In totaal werkte Emmen exact vijftig duels in de nacompetitie af. Emmen verloor precies de helft van deze duels, tegenover 16 overwinningen en negen gelijke spelen.


De tegenstander die Emmen het meest in acht jaar nacompetitie ontmoette was RKC Waalwijk. Zes keer stonden deze teams tegenover elkaar en Emmen trok meestal aan het kortste einde. Van die zes maal werd er namelijk vijf keer verloren en een keer gelijkgespeeld. Tegen RKC Waalwijk werd ook de wedstrijd gespeeld waarin de meeste goals vielen. In 1997 eindigde Emmen-RKC in 4-5 wat dus negen treffers betekende. Twee jaar later eindigde Emmen-FC Dordrecht in 5-3 wat een goede tweede was wat het totaal aantal goals betrof en deze keer viel het duel in het voordeel van de Emmenaren uit.

Aan SC Cambuur bewaart Emmen goede herinneringen want de grootste overwinning van Emmen in de nacompetitie werd tegen de Friezen behaald. In 2002 werd het aan de Meerdijk 5-1 nadat zes jaar daarvoor al eens met 4-0 van SC Cambuur was gewonnen. De keerzijde van de medaille is uiteraard de hoogste nederlaag. Daarvoor verantwoordelijk was FC Groningen dat in 1999/00 naar de eerste divisie was afgezakt. In 2000 eindigde FC Groningen-FC Emmen in 5-0.

Van de vijftig wedstrijden heeft Michel van Oostrum met 32 de meeste wedstrijden gespeeld. Hij wordt gevolgd door Theo Migchelsen (26), Mika Nurmela (23) en Martin Drent en René Grummel beiden met 22 duels. Topscorer van Emmen in de nacompetitie is Michel van Oostrum met 16 doelpunten. Op ruime afstand volgt Martin Drent met 6 treffers.