Succes voor Laursen en Granečný

Deze week komen vier spelers van FC Emmen in actie voor hun thuisland. Sergio Peña, Miguel Araujo, Nikolai Laursen en Denis Granečný hebben de eer om voor hun land uit te komen.

Peña en Araujo zijn door de bondscoach van Peru, Ricardo Gareca, opgeroepen voor de twee WK-kwalificatiewedstrijden tegen Paraguay en Brazilië. De wedstrijden zijn de eerste twee kwalificatiewedstrijden en Peru hoopt via deze weg hun vijfde deelname aan een WK veilig te stellen.

Laursen neemt het met de Onder 21-ploeg van Denemarken op tegen de leeftijdsgenoten van Malta en Finland. Laursen staat met zijn ploeg bovenaan in de kwalificatiepoule voor het EK Onder 21. Met nog drie wedstrijden te gaan en een voorsprong van drie punten op de nummer twee, is het nog geen gelopen race voor Denemarken.

Granečný meldt zich bij de Onder 21-ploeg van Tsjechië. Hij probeert met zijn ploeg een plekje te bemachtigen voor hetzelfde EK. En ook zij staan bovenaan in hun poule met een kleine voorsprong. Tsjechië Onder 21 staat twee punten voor met een wedstrijd meer. Ze hebben alles nog in eigen hand. Bij het winnen van alle drie overige wedstrijden zullen zij directe kwalificatie veiligstellen.

Alle wedstrijden van onze internationals (Nederlandse tijd):

Vrijdag 9 oktober, 1.30 uur: Paraguay – Peru: 2-2
Het was een lastige wedstrijd voor de Peruanen. Na een ruststand van 0-0 maakte André Carillo namens Peru de 0-1, maar Paraguay nam de wedstrijd over en maakte er tien minuten voor tijd 2-1 van. Vijf minuten later zorgde opnieuw Carillo voor de 2-2. Sergio Peña viel in de 87ste minuut in, Miguel Araujo bleef op de bank.

Vrijdag 9 oktober, 18.00 uur: Malta O21 – Denemarken O21: 1-3
Met Nikolai Laursen in de basis heeft de Onder 21-ploeg van Denemarken met 1-3 gewonnen van de leeftijdsgenoten van Malta. Na een 0-0 ruststand kwam de thuisploeg eerst op voorsprong, maar in de 64ste minuut bracht Laursen zijn ploeg op gelijke hoogte door vanaf net buiten het strafschopgebied geplaatst binnen te schieten . In de slotfase liepen de Denen uit tot 1-3.

Vrijdag 9 oktober, 18.30 uur: Schotland O21 – Tsjechië O21: 2-0
Koploper Tsjechië Onder 21 heeft geen resultaat kunnen behalen tegen de Schotten. De voorsprong op de Schotten bedraagt nog wel twee punten, maar de Tsjechen hebben een wedstrijd meer gespeeld. Denis Granečný viel na tachtig minuten in bij een 1-0 stand en zag hoe de voorsprong werd vergroot naar 2-0.

Dinsdag 13 oktober, 17.30 uur: Litouwen O21 – Tsjechië O21: 0-1
Met Denis Granečný in de basis is het Tsjechië O21 gelukt om de koppositie te behouden in groep 4 van het kwalificatietoernooi voor het UEFA Onder 21 Kampioenschap. De Tsjechen kwamen na 22 minuten op 0-1 door een treffer van Ondřej Šašinka en hielden die vast tot het eindsignaal. Denis werd vlak voor tijd gewisseld.

Dinsdag 13 oktober, 18.00 uur: Denemarken O21 – Finland O21: 2-1
Opnieuw begon Nikolai Laursen in de basis bij de Denen en het is gelukt de ongeslagen status te behouden. Twee doelpunten van Victor Jensen waren genoeg om een 2-1 zege te boeken op de leeftijdsgenoten uit Finland en de koppositie in groep 8 voor de kwalificatie van het UEFA Onder 21 Kampioenschap te verstevigen. Plaatsing is nu, met nog één wedstrijd te gaan, al zeker.

Woensdag 14 oktober, 2.00 uur: Peru – Brazilië: 2-4
In Lima is Peru er niet in geslaagd een resultaat te halen tegen Brazilië, dat met zes punten uit twee wedstrijden aan kop gaat in de kwalificatie voor het WK. Zonder Sergio Peña en Miguel Araujo in de basis kwamen de Peruanen nog wel op 1-0, maar mede door drie goals van Neymar (waarvan twee strafschoppen) trokken de Brazilianen aan het langste eind. Araujo viel in blessuretijd in.