Vfl Osnabrück nog maatje te groot voor FC Emmen

FC Emmen-trainer René Hake had een voorkeur voor een sterke tegenstander in de oefenperiode. ,,Je kunt natuurlijk tegen een amateurclub spelen en met grote cijfers winnen en dan lijkt het heel wat. Maar een club als Vfl Osnabrück wijst je snel op de tekortkomingen en die waren er dan ook. De manier waarop we een aantal goals weg gaven bijvoorbeeld doet de ploeg hopelijk wakker schudden.”
Het was bitter koud op sportpark Meerdijk Noord maar het kunstgrasveld was uitstekend bespeelbaar. Al snel bleek dat de handelingsnelheid van de Duitse gasten een graadje hoger lag dan bij FC Emmen. Toch waren de eerste twee goals vermijdbaar. De eerste ontstond na een hoekschop die onvoldoende werd weggewerkt waardoor verdediger Tobias Nickenig simpel kon inschieten. Zes minuten later wees scheidsrechter Ben Haverkort de Duitsers een strafschop toe na een licht duwtje van Angelo Zimmerman. Sebastian Tyrala verzilverde het cadeautje moeiteloos: 0-2. Ook de 0-3, acht minuten voor rust, was bepaald niet nodig maar werd ingeleid door een verkeerde pass van Johnny de Vries. De van FC Twente gehuurde Flamur Kastrati luisterde zijn debuut voor Vfl Osnabrück op door de 0-3 te scoren. FC Emmen kreeg nauwelijks mogelijkheden, slechts een afgekeurde goal van Jeffrey de Vischer was vermeldenswaardig. René Hake had er overigens voor gekozen om na ongeveer een half uur te wisselen. Hij had zes wissels tot zijn beschikking waaronder de vers aangetrokken doelman Diederik Banga die de tweede helft keepte. Verder was ook Michel Poldervaart present die na de eerste wedstrijd van het seizoen geblesseerd was geraakt en nadien niet meer heeft gespeeld. Ruud ter Heide maakte een uur vol. Bij Vfl Osnabrück werden 21 spelers ingezet, alleen doelman Manuel Riemann bleef de hele wedstrijd staan.
Na de pauze kwam FC Emmen, dat pas anderhalve dag training achter de rug had terwijl de Duitsers al voor de jaarwisseling waren gestart, iets beter uit de verf. Eldrigde Rojer scoorde een kwartier voor het einde zelfs fraai. Wel was de stand inmiddels tot 0-4 opgevoerd middels Aleksander Kotuljac. Zeven minuten voor het einde werd het via een toevalstreffer, ingeleid door Leonardo, via Mamadou Diabang nog 1-5.
FC Emmen-Vfl Osnabrück 1-5. 13. Nickenig 0-1, 19. Tyrala (strafschop) 0-2, 37. Kastrati 0-3, 59. Kotuljac 0-4, 75. Rojer 1-4, 83. Diabang 1-5. Scheidsrechter: Haverkort. Toeschouwers: 200.
FC Emmen begin opstelling: Zeinstra: Piesche, De Groot, Zimmerman, Guus de Vries, Velda, Chery, Johnny de Vries, Denissen, Rojer, De Visscher.
Na 27 minuten: Zeinstra: Leonardo, Fischer, Zimmerman, Stolte, Görtz, Velda, Poldervaart, Johnny de Vries, Ter Heide, De Visscher.
Na 60 minuten; Bangma: Tiesche, Fischer, Görtz, Stolte, Leonardo, Chery, De Groot, Denissen, Ter Heide, Rojer.
Zeinstra in 46e minuut gewisseld voor Bangma.

Doelman Harm Zeinstra tikt de bal over de lat.