Verlies voor jeugdteams FC Emmen

Heerenveen/Emmen C2-Excelsior C1 0-2

Was aanvankelijk sprake van een Rotterdams overwicht, op het einde van het duel hadden de Emmenaren nog best een gelijkspel kunnen bewerkstelligen. Excelsior kwam in de achtste minuut op voorsprong toen Tarik Fagrach een vrije trap ineens achter doelman Vincent Beugelink raak schoot. De grootste mogelijkheid voor FC Emmen was op slag van rust toen Matthijs Hensens met een vrije trap de Rotterdamse doelman tot een redding dwong. Excelsior had na de thee de beste start en verhoogde in de 39e minuut de voorsprong tot 0-2 dankzij een fraai doelpunt van Raoul Gangadin. De thuisclub gaf zich echter niet gewonnen en creëerde een aantal kansen. Een inzet van Matthijs Hensens werd door de doelman van de gasten gestopt en kort voor tijd deed Roderick Zeilstra alles goed op het schot na dat op de lat belandde.
Heerenveen/Emmen C2: Beugelink; Levon van Dijk, Sanafikha, Komduur, Uineken, Kroeze, Zeilstra, Fokke (36. Sliedrecht), Hensens, Bijlsma (65. Roelof van Dijk), Jan Scholten (36. Luiken).
Heerenveen/Emmen D2-Heerenveen/Emmen D1 0-2
Een verdiende overwinning voor de Friese tak van de Drentse/Friese combinatie. De Emmenaren begonnen te slap en dat had al in de eerste minuut de 0-1 tot gevolg. Jesmer de Vries klopte doelman Kjell Scherpen met een schot in de verste hoek. De gasten bleven beter spelen terwijl FC Emmen slechts af en toe in de buurt van het doel van de tegenstander kwam. Een vrije trap van Kjell Engbers en een net gemiste voorzet door Thijs Oosting waren de voornaamste wapenfeiten van de thuisploeg. Na de thee bleef de verhouding van voor de rust overeind en opnieuw scoorden de gasten vlot. Al in de vierde minuut scoorde verdediger Kik Pierie met een vrije trap ineens: 0-2. Pas in de laatste minuten rook ook FC Emmen aan een doelpunt. Zo raakte Thijs Oosting de paal en mikte de naar FC Twente vertrekkende Thom Scheper net naast.
Heerenveen/Emmen D2: Scherpen; Hoogeveen, Muusse, Bos, Zwaagstra (38. Timmer), Engbers, Hindriks, Timmerman, Scheper, Oosting, Roosekn (31. Gerdes).