Verdienstelijk gelijkspel FC Emmen tegen FC Zwolle

De wedstrijd tegen de nummer twee van het afgelopen seizoen was een aardige graadmeter. De clubs moeten er immers zo langzamerhand staan want over anderhalve week begint de competitie. Na de 2-2 tegen FC Zwolle kan worden gesteld dat FC Emmen een redelijk stel bij elkaar heeft hoewel er ook verbeterpunten zijn. Zo is het creëren van scoringskansen nog voor verbetering vatbaar. Tegen Jong PSV was dat het geval en tegen FC Zwolle eveneens. Vooral in de eerste helft ontbrak nogal eens de zuiverheid in de passing waardoor FC Zwolle niet slechts een optische meerderheid bezat, maar ook de betere kansen. Na een kwartier had bijvoorbeeld de in Zwolle op proef zijnde Italiaan Carlo Ferrario een droomkans, ingeleid door balverlies van Michel Poldervaart, maar kwam niet langs doelman Harm Zeinstra. Twee minuten later haalde Nassir Maachi van net buiten de zestien hard uit en wederom voorkwam Zeinstra de openingtreffer. Halverwege de eerste helft viel de eerste goal vervolgens aan de andere helft. Kay Velda haalde met een bekeken balletje uit en liet doelman Leon ter Wielen kansloos. Een tikkeltje tegen de verhouding in, maar na een dik een half uur spelen kreeg FC Zwolle via een kopbal van Ferrario toch de verdiende gelijkmaker.
Direct na de thee had FC Zwolle opnieuw een sterke fase tegen een moeizaam uit de verdediging komend FC Emmen. De Emmenaren wankelden en kwamen na een kwartier spelen ook op achterstand. Maachi lepelde een vrije trap over de muur en in de linkerhoek. Bij FC Zwolle werd overigens veel meer gewisseld dan bij FC Emmen en een opmerkelijke ruil was die van Simon IJzerman voor Rochdi Acenthe. IJzerman is eigenlijk een product van de Emmer jeugdopleiding maar moest na de samenwerking met Heerenveen afvloeien en vertrok naar FC Zwolle. Hij mocht tegen FC Emmen 26 minuten meedoen en kreeg daarin een forse tik van Jeffrey de Visscher te verwerken wat de Emmenaar op geel kwam te staan.
De wedstrijd leek in een zege voor de Zwollenaren te eindigen, maar twee minuten voor het einde werd FC Emmen de kans geboden om een gelijkspel uit het vuur te slepen. De in de tweede helft ingevallen Almeida trok voor richting Ruud ter Heide die echter onderuit werd gehaald. Jeffrey de Visscher nam de strafschop voor zijn rekening en zag zijn inzet door Ter Wielen worden gekeerd. De rebound belandde weer voor de voeten van De Visscher die het karwei nu wel afmaakte: 2-2.
FC Zwolle-FC Emmen 2-2. 22. Velda 0-1, 36. Ferrario 1-1, 59. Maachi 2-1, 89. De Visscher 2-2. Scheidsrechter: Abbink. Toeschouwers: 600 (in De Wijk).

FC Emmen: Zeinstra: Huntink, De Groot (60. Otigba), Fischer, Koenders, Velda, Poldervaart (74. Bakker), Mravic, De Visscher, Ter Heide, Wolters (46. Almeida).
FC Zwolle: Ter Wielen: Achente (64. IJzerman), Aafjes (46. Hiwat), Lachman, Van Polen (46. Bakkati), Van der Berg, Mamedov, Bannink (46. Narsingh), Maachi (64. Mailoa), Ferrario (46. Olijve), Saymak (46. Pot).

Harm Zeinstra krijgt een schot van Carlo Ferrario (9) te verwerken.

Randy Wolters wordt door Rochdi Achenteh geschept.