Terug naar overzicht Terug

Veertig kinderen trappen FC Emmen Voetjebal af!


Op zaterdagochtend 24 september is FC Emmen Voetjebal van start gegaan in Sporthal Meerdijk. Met veertig kinderen van twee tot en met vijf jaar, verdeeld over vier groepen, zat de eerste editie van FC Emmen Voetjebal helemaal vol. De deelnemers die een plekje hadden weten te bemachtigen namen met veel plezier en enthousiasme deel aan de eerste training van FC Emmen Voetjebal. Tot en met december volgen de veertig voetjeballers nog negen trainingen. Behalve de technische ontwikkeling zijn de lessen ook gericht op het verbeteren van de algehele motoriek, sociale vaardigheden en cognitieve ontwikkeling van het kind.


Wennen en vertrouwen
Nadat alle voetjeballers hun FC Emmen Voetjebal-tenue na binnenkomst hadden aangetrokken, begon het avontuur om 9.00 uur voor de jongste deelnemers van FC Emmen Voetjebal. De overige lessen voor de 3, 4 en 5-jarigen begonnen om 9.45 uur, 10.45 uur en 11.30 uur. In het begin was het vooral spannend voor alle voetjeballers. Maar aan de hand van een eigen coach, namelijk hun eigen papa of mama, kregen zij steeds meer plezier in Voetjebal. Tijdens de eerste les was er met name aandacht voor wennen en vertrouwen krijgen. Zo werd er gerend, gedribbeld en geschoten met een FC Emmen-voetbal, maar ook met een pittenzak en een ballon. De 45 minuten (de duur van elke Voetjebal-training) vlogen voorbij. De voetjeballers keken alweer uit naar de volgende training die gepland staat op zaterdag 1 oktober.

Over Voetjebal
Voetjebal is een ouder-kind spelconcept van Voetjebal Nederland waarbij de ouders tijdens de trainingen actief meedoen. Kleuters en peuters maken voor het eerst op een gestructureerde manier kennis met een bal, samen met een van hun ouders, waarbij de nadruk uiteraard op spel en plezier ligt. Tijdens de Voetjebal-lessen wordt ruimschoots gebruikgemaakt van vrolijke muziek waardoor de les een swingend karakter krijgt.

Maar Voetjebal is nog veel meer dan een voetbal speelconcept. Veel basale ontwikkelingsgebieden worden tijdens de sessies aangesproken. Op een speelse manier leren de kinderen onder andere kleuren benoemen, synchroon tellen en symbolen herkennen.

Tevens zijn er diverse elementen van een ‘gezonde leefstijl’ in de lessen verwerkt. Al het Voetjebal-materiaal is speciaal ontworpen voor kinderen en stimuleert hun coördinatie, behendigheid en balans. Er worden kegels gebruikt, speciale skill-ballen, maar ook hoepels, pitzakken en balanceerborden, allemaal in vrolijke kleuren. Tijdens de Voetjebal-sessies ontwikkelen de kinderen bovendien hun sociale vaardigheden, concentratievermogen, het kunnen uitvoeren van simpele opdrachten en winnen zij aan zelfvertrouwen.