Terug naar overzicht Terug

Veel druk op duel FC Emmen-FC Eindhoven


Het honderdjarige FC Eindhoven vierde het afgelopen weekeinde feest door de thuiswedstrijd tegen FC Omniworld met 2-0 te winnen.Voor het eerst dit seizoen hield. FC Eindhoven daarmee de nul vast met in doelman Maros Ferenc een foutloze debutant. De ploeg vocht voor iedere meter en toonde een grote vastberadenheid om de 2-0 over de eindstreep te brengen. FC Eindhoven maakt overigens wel een grillig seizoen door met als dieptepunt de 8-0 thuisnederlaag tegen het toen in bloedvorm zijnde FC Dordrecht. Het haalt evenals FC Emmen de meeste punten in thuiswedstrijden. Uit werd slechts drie keer gelijkgespeeld en wel tegen FC Den Bosch, FC Oss en Helmond Sport: vreemd genoeg alle drie Brabantse clubs.
FC Emmen trainer Harry Sinkgraven gaat met zijn ploeg natuurlijk voor de drie punten maar weet ook goed dat er geen gemakkelijke wedstrijden in de Jupiler League zijn en dat zal tegen de Brabanders ook het geval zijn. ,,Het belang van dit duel hoef ik natuurlijk amper uit te leggen. De ploegen in de Jupiler League verschillen niet zoveel in kwaliteit, win je maak je dus direct een sprong op de ranglijst.”Bij FC Emmen heeft de afgelopen dagen en week het griepvirus behoorlijk toegeslagen maar het ergste lijkt voorbij. De vorige week waren er vijf gevallen, deze week vier. Maar alle betrokkenen lijken allemaal in staat vrijdagavond geheel of gdeeltelijk van de partij te zijn. Over de inzetbaarheid van spits Milos Malenovic, die het langst ziek is geweest, twijfelt trainer Sinkgraven nog. ,,Ik moet met de medische staf daarover nog overleg plegen.” Malenovic zelf heeft geen voorbehoud en zegt helemaal fit te zjn.
Op de blessurelijst staan de namen van vier spelers; Steven de Blok, Erik van der Ven, Jannes Wolters en Wesley Wakker. Guus de Vries mag na het uitzitten van zijn schorsing weer spelen. Leonardo – het wordt eentonig – is nog steeds niet speelgerechtigd ondanks het feit dat ook de KNVB zich met de zaak bemoeit.
FC Emmen en FC Eindhoven ontmoeten elkaar voor de 25e keer in het Univé stadion. Het leeuwendeel van deze ontmoetingen werd door FC Emmen gewonnen: tegenover 13 overwinningen staan slechts 4 nederlagen en 7 gelijke spelen. Het vorig seizoen gingen de Emmenaren echter wel met 4-1 thuis de boot in.