Voorbeschouwing MVV – FC Emmen

De dertiende wedstrijd in de Keuken Kampioen Divisie is er voor onze club één tegen MVV. De ploeg van Fred Grim gaat de speelronde in als nummer vier van de competitie en heeft een reis van 317 kilometer af te leggen voor het duel met de nummer zestien van de competitie.

Bekeruitschakeling
Beide ploegen werden deze week uitgeschakeld in het bekertoernooi. Voor MVV is die wond nog wat verser dan voor de Emmenaren; de ploeg van trainer Maurice Verberne ging donderdagavond met 4-1 onderuit op bezoek bij SC Cambuur. De bezoekers kwamen nog wel op een 0-1 voorsprong dankzij Rayan Buifrahi, maar nog voor rust vochten de Friezen zich terug tot 4-1.

Ook voor de Emmenaren zit het bekertoernooi erop. Afgelopen dinsdag was De Graafschap op De Vijverberg met 2-0 te sterk voor een ietwat gewijzigde formatie van Grim. Robin Schouten maakte na twintig minuten op ongelukkige wijze een eigen doelpunt, in blessuretijd viel uiteindelijk de beslissing. Grim: “We hebben niet het niveau gehaald dat we kunnen halen. Ik miste wat lef en bravoure. Zeker bij bekervoetbal wil je passie zien en spelers die vrijuit voetballen. Dat is helaas niet gelukt.”

“Natuurlijk hebben we wel mogelijkheden gehad, maar we hebben niet gespeeld zoals we hadden gewild. We verdienden het uiteindelijk ook niet om die wedstrijd te winnen”, concludeert Grim.

Competitie
Over de laatste competitiewedstrijd is de oefenmeester wel te spreken. Op vrijdag 27 oktober vochten de Emmenaren zich op De Oude Meerdijk knap terug na een vroege 0-1 achterstand. Jari Vlak was de gevierde man met twee treffers, waarvan de laatste diep in blessuretijd.

Tegenstander MVV, waarvan Grim aangeeft dat het een goed voetballend elftal is met veel individuele kwaliteiten, is minder succesvol in de Keuken Kampioen Divisie, al werden de laatste twee wedstrijden beide met 1-1 gelijkgespeeld – uit tegen Jong FC Utrecht en thuis tegen SC Cambuur. De laatste overwinning van de Maastrichtenaren dateert van 6 oktober, toen de ploeg dankzij een spectaculaire ontknoping met 2-3 wist te winnen van Jong PSV; na 92 minuten stond het nog 2-1, maar door treffers van Koen Kostons (kopbal) en Dailon Livramento (na een snelle omschakeling) nam MVV toch nog de volle buit mee naar Limburg.