Voorbeschouwing FC Emmen – Jong FC Utrecht

Na afgelopen vrijdag tegen Jong Ajax te hebben gespeeld, wacht maandagavond om 20.00 uur opnieuw een wedstrijd tegen een Jong-ploeg. Ditmaal in eigen huis, tegen Jong FC Utrecht. We blikken vooruit met hoofdtrainer Fred Grim.

Opnieuw een gelijkspel
Afgelopen vrijdag speelde FC Emmen voor de derde keer dit seizoen gelijk. Na een 2-2 uit bij SC Cambuur en een 2-2 thuis tegen VVV-Venlo, werd het in Amsterdam 3-3 tegen Jong Ajax. Zo zijn de wedstrijden onder leiding van Grim absoluut niet saai voor de neutrale kijker, maar de Emmenaren hadden toch liever overwinningen gezien. Toch maakt de enorme strijdlust die de spelers keer op keer tonen een hoop goed.

Zo kwam de ploeg van Grim tegen Jong Ajax door twee rake afstandsschoten met 2-0 achter in de eerste helft. Maar na rust herpakten de Drenten zich en dankzij een treffer van Desley Ubbink en twee goals van Ben Scholte werd die 2-0 achterstand omgebogen in een 2-3 voorsprong en dat werd gevierd met het uitvak op De Toekomst. Grim: “In de rust hebben we geprobeerd de boel bij te stellen en de jongens mee te geven wat noodzakelijk was om die wedstrijd om te buigen. Dat hebben ze goed gedaan; we dwingen kansen af en maken goede goals. Maar dan moeten we ‘m op het eind wel over de streep trekken. Dat doen we niet en dat is zonde.”

Grim kon andermaal zijn ploeg complimenteren op de veerkracht: “Het is zeker niet eenvoudig om een 2-0 achterstand in Amsterdam om te keren. Dat vergt een hoop veerkracht en kwaliteit.”

Zes afwezigen
Terugkomen van een achterstand is natuurlijk schitterend, maar komende maandag tegen Jong FC Utrecht hoopt Grim natuurlijk überhaupt niet op achterstand te komen. Hij heeft voor het duel met de jonge Domstedelingen beschikking over dezelfde spelersgroep; Maikel Kieftenbeld is nog geschorst, het vijftal Mike te Wierik, Robin Schouten, Chardi Landu, Lorenzo Burnet en Rui Mendes is vanwege blessures niet inzetbaar.

Jong FC Utrecht
In ieder geval is er geen reden om Jong FC Utrecht te onderschatten. De ploeg wist in Utrecht FC Groningen en Roda JC al te verslaan (tweemaal 1-0) en was afgelopen vrijdag dichtbij een overwinning op bezoek bij FC Dordrecht. Via Adrian Blake en Mees Rijks kwam Jong Utrecht voor rust op een 0-2 voorsprong. Na de pauze werd het zelfs nog 0-3 (weer Blake), maar daarna werden de Schapekoppen wakker; twee snelle goals brachten de spanning terug in de wedstrijd en diep in blessuretijd viel zelfs nog de 3-3. Zo zal het gevoel bij Jong FC Utrecht vergelijkbaar zijn geweest met het gevoel dat vrijdagavond in Emmen overheerste.

Het is bij Jong-ploegen altijd lastig om te voorspellen met wat voor elftal ze aan de aftrap verschijnen. Grim: “Je kijkt als trainer altijd naar de speelwijze en individuele kwaliteiten van een ploeg. De speelwijze blijft gelijk, maar de individuele kwaliteiten zijn lastig in beeld te brengen bij Jong-ploegen. Maar net als Jong Ajax heeft ook Jong Utrecht een voetballende intentie, al spelen ze wellicht iets sneller de lange bal.”