Voorbeschouwing FC Emmen – Jong Ajax

Na de interlandperiode hervatten we de Keuken Kampioen Divisie vrijdag met een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax. We blikken vooruit op het duel dat op Goede Vrijdag wordt gespeeld met hoofdtrainer Fred Grim.

FC Emmen in het roze
FC Emmen treedt vrijdag aan in een speciaal roze tenue. Daarmee vraagt de club samen met hoofdsponsor EasyToys aandacht voor zaadbalkanker. Lees hier meer over de actie!

De vorige competitiewedstrijd wonnen de Emmenaren met 2-3 op bezoek bij Jong FC Utrecht. Voetballend was de ploeg van Grim de hele wedstrijd bovenliggend, maar lang leek de wedstrijd in een nederlaag te eindigen. Pas in de 93e minuut zorgde Mike te Wierik, die eerder de gebeten hond was bij een ongelukkig eigen doelpunt, voor de gelijkmaker. Desley Ubbink bracht de meegereisde supporters drie minuten later in extase door de 2-3 binnen te schieten.

“Je gaat daardoor met een veel fijner gevoel die interlandperiode in”, constateert Grim. “De manier waarop maakt me dan niet zo veel uit, we moeten gewoon punten pakken om de play-offs te halen. En eerlijk is eerlijk, het is ook wel eens fijn om in de laatste fase te winnen.”

“Even de koppies fris maken”
Na die wedstrijd tegen Jong FC Utrecht hadden spelers en staf vier dagen vrij, al waren de voorbereidingen op het komende weekend (met behalve een thuiswedstrijd tegen Jong Ajax ook een thuiswedstrijd tegen FC Groningen) al in volle gang. Grim: “We hebben een aantal wedstrijden kort op elkaar gehad, dus dan zoek je in de interlandperiode naar een paar dagen om even de koppies fris te maken. We hebben een paar dagen vrij gehad, maar je kijkt dan toch ook beelden terug van de wedstrijd tegen Jong FC Utrecht. Zo gaat het eigenlijk altijd door.”

Vorige week speelden de Drenten wel een oefenwedstrijd tegen SV Rödinghausen. De wedstrijd ging met 0-2 verloren, maar was volgens Grim toch nuttig: “Je blijft daardoor in het ritme. Bovendien hebben we verschillende teams opgesteld en kon stagespeler Robyn Esajas zich laten zien.”

Vrijdag tegen Jong Ajax gaat het weer om het echie. Grim kan dan in ieder geval geen beroep doen op Ben Scholte, die nog geschorst is. Ook Chardi Landu is niet inzetbaar, hij is nog geblesseerd.

Jong Ajax
Met wat voor team Jong Ajax naar De Oude Meerdijk afreist, is zoals bij Jong-ploegen altijd afwachten. Grim: “Qua voetbal weet je wel wat je van Jong Ajax kunt verwachten; technisch, goed verzorgd positiespel en altijd zoeken naar de voetballende oplossing.”

Eerder dit seizoen speelden we in Amsterdam met 3-3 gelijk tegen de jonge Ajacieden. We kwamen al gauw op een 2-0 achterstand door twee afstandsschoten, maar na rust keerden we het helemaal om tot 2-3. In de blessuretijd belandde een Amsterdams afstandsschot wederom in het doel en zo eindigde het duel in 3-3. De maker van het laatste doelpunt was Kristian Hlynsson, die dit seizoen tot slechts zeven optredens in de Keuken Kampioen Divisie kwam maar wel 22 wedstrijden in de Eredivisie speelde.

Historie
In de voorgaande zes edities van FC Emmen – Jong Ajax verloren we nog nooit; drie keer wonnen we en drie keer werd het gelijk. Voor de meest spectaculaire ontmoeting tussen beide ploegen moeten we terug naar 27 november 2015. Supporters die toen in de file stonden hebben flink wat spektakel gemist. Rick ten Voorde opende al na 34 seconden de score, acht minuten later stond het al 1-1. In de achttiende minuut was Erixon Danso trefzeker voor de 2-1, maar de ruststand was 2-2. Ook na rust schoten de Emmenaren uit de startblokken, toen stond er binnen acht minuten 4-2 op het scorebord dankzij Boy Deul en Raymond Gyasi.

De eerste keer dat we Jong Ajax ontvingen was op 17 januari 2014. Het werd een eclatante 4-0 overwinning voor onze club met doelpunten van Roland Bergkamp, Alexander Bannink en tweemaal Leandro Resida. Na de 2-0 werd het wel spannend omdat Tim Siekman met rood van het veld moest, maar desondanks wisten we er nog twee in te prikken. Bij Jong Ajax moest Abdelmalek El Hasnaoui in de slotfase ook met rood naar de kant.

Vrije verkoop
De vrije verkoop voor FC Emmen – Jong Ajax is nog geopend. Ben jij bij deze bijzondere wedstrijd waarin we in het roze spelen? Scoor nog snel jouw ticket!