Voorbeschouwing FC Emmen – FC Eindhoven

Vrijdagavond spelen we onze 23e wedstrijd in dit Keuken Kampioen Divisie-seizoen. Op De Oude Meerdijk is FC Eindhoven de tegenstander in wat een spannend duel belooft te worden.

Het verschil op de ranglijst tussen nummer tien FC Emmen en nummer dertien FC Eindhoven is slechts twee punten. Het is de Emmenaren dus alles aan gelegen om drie punten bij te schrijven. Bovendien smacht de ploeg van trainer Fred Grim naar een overwinning, na een aantal wedstrijden waarin het behoorlijk tegenzat en de overwinning daardoor uitbleef.

Pijnlijke nederlaag
Dat was vorige week echter niet het geval. In Den Haag kwam ADO simpelweg beter voor de dag, wat leidde tot een 3-0 nederlaag voor de Drenten. Henk Veerman opende na een kwartier de score, tien minuten voor rust maakte Lasse Vigen er 2-0 van. Diep in blessuretijd bepaalde Jort van der Sande de eindstand op 3-0.

“Ik heb een enorm gevoel van teleurstelling overgehouden aan de wedstrijd tegen ADO”, blikt Grim terug. “We weten zeker dat het beter moet met z’n allen en we staan voor een flinke puzzel. We streefden naar een andere balans en naar meer ervaring in de as, maar het pakte niet goed uit en we speelden vooral heel mat in de eerste helft.”

Zo was het een compleet andere nederlaag dan in eerdere wedstrijden, waarin de Emmenaren voor het grootste deel telkens de bovenliggende partij waren, maar in fases de wedstrijd compleet uit handen gaven. Desalniettemin smacht de ploeg naar een overwinning.

FC Eindhoven
In het eigen stadion De Oude Meerdijk krijgen we vrijdagavond dus een nieuwe kans, tegen een ploeg die ook al enige tijd wacht op een overwinning. FC Eindhoven verloor zijn laatste drie competitieduels namelijk (0-3 tegen MVV, 3-0 tegen Roda JC en 0-1 tegen De Graafschap). De laatste overwinning van de blauw-witten dateert van 15 december, toen op bezoek bij Jong FC Utrecht een 2-5 zege werd geboekt. De jonge Domstedelingen kwamen nog wel op voorsprong, maar moesten na een half uur met een man minder verder. Daar maakte Eindhoven goed gebruik van, door na rust van 1-0 terug te knokken tot 1-4.

Geen blessures
Grim kan in ieder geval beschikken over een fitte selectie, waar ook de nieuwe aanwinsten Faris Hammouti en Vicente Besuijen bij zouden kunnen zitten. Daarbij is het natuurlijk wel transfer deadline dag, wat betekent dat er tot in de late uurtjes vanavond nog iets kan gebeuren.

Historie
Al 37 keer eerder kwam FC Eindhoven op bezoek naar Emmen voor een officieel duel. Daarmee is dit affiche toch een echte KKD-klassieker. 34 van die ontmoetingen vonden ook plaats in de Eerste Divisie. Klik hier voor meer historie!