Terug naar overzicht Terug

Vastleggen Joos Valgaeren slaat in als een bom


 Joos Valgaeren presenteerde zich zelf als een ‘bescheiden Belg, zoals de meeste van mijn landgenoten.’ Wat zijn voetballoopbaan betreft is er echter weinig reden tot bescheidenheid. ,,Ik mag inderdaad niet klagen”, zei hij nogal nuchter. ,,Ik heb mooie dingen meegemaakt.”
De overgang van de Belgische topclub naar een in zijn land onbekende Nederlandse ’tweede klasser’ verklaarde hij als volgt: ,,Het lijkt niet logisch maar na het aflopen van mijn contract bij Club Brugge toonde FC Emmen belangstelling. De achtergrond is dat mijn partner Kristel hier vandaan komt. Toen FC Emmen contact zocht waren we er snel uit. Ik weet nog niets van FC Emmen hoewel ik het de laatste twee weken wel heb gevolgd. Wat ik voor FC Emmen kan betekenen Ik hoop zoals altijd op karakter, met een over mijn lijk mentaliteit een steentje bij te kunnen dragen.”
FC Emmen technisch-manager Thiemo Meertens stond er glunderend bij. ,,Het is eigenlijk onvoorstelbaar dat wij een speler van zijn kaliber kunnen vastleggen. Joseph Oosting kreeg als eerste een signaal dat de mogelijkheid zou kunnen bestaan. Het zou toch niet waar zijn dachten we en het bleek waar te zijn.” Trainer Gerry Hamstra was helemaal in de zevende hemel. ,,Hier kun je alleen maar van dromen.”


Het nieuws verspreidde zich snel; hier de Belgische teletekst.

Ook VI was snel op de hoogte.
Joost Valgaeren in het middelpunt van de belangstelling (Foto’s Boudewijn Benting/FC Emmen Media)