Terug naar overzicht Terug

vandaglas Talent van de Maand: Safan Wekema


Het vandaglas Talent van de Maand november is bekend! De FC Emmen jeugdopleiding reikt dit seizoen maandelijks een prijs uit: het vandaglas Talent van de Maand. Deze nieuwe maandelijkse erkenning is in het leven geroepen om jeugdspelers te belonen die uitblinken op meerdere vlakken: voetbalvaardigheden, gedrag, bijzondere prestaties en inzet. Safan Wekema is uitgeroepen als vandaglas Talent van de Maand november!

Safan speelt sinds het seizoen 2022/2023 bij FC Emmen. Hij kwam over van Achilles 1894, waar hij zijn eerste wedstrijden speelde. Momenteel speelt Safan in onze Onder 12, terwijl hij nog een Onder 10-speler is. Ondanks het leeftijdsverschil houdt Safan zich goed staande en liet hij zichzelf de afgelopen maand dusdanig goed zien in de Onder 12 dat het hem deze erkenning oplevert.

De familie Wekema is goed vertegenwoordigd in de jeugdopleiding: Zijn broer Keano zit ook in de jeugdopleiding, hij begon een seizoen eerder en speelt nu in de Onder 14. Vader Harold is trainer/coach van de Onder 12 en verzorgt ook trainingen bij de midden- en bovenbouw.