Terug naar overzicht Terug

Uitstekende dag voor jeugdteams FC Emmen


Bennekom C1-Heerenveen/Emmen C2 0-2
Op zich lijkt de uitslag aan de magere kant gezien het feit dat Bennekom rode lantaarndrager is, aan de andere kant verraste ditzelfde Bennekom een week eerder koploper Quick ’20 door 0-0 te spelen. Wat de Emmenaren behoorlijk in de kaart speelde en de strijd om het kampioenschap weer helemaal open is. FC Emmen speelde overigens niet bepaald de beste wedstrijd van het seizoen. Op de start viel nog weinig aan te merken en na vier minuten stond het ook al 0-1 dankzij een treffer van Tom Heerkes. Merkwaardigerwijs gaf dit de Emmenaren geen stimulans want de ploeg klapte helemaal in elkaar. Het enige positieve was dat er geen tegentreffers werden geïncasseerd hoewel Bennekom daar in de tweede helft met een verdwaald schot op de lat nog aardig dichtbij kwam. In de allerlaatste minuut van het duel zorgde Tom Heerkes nog met een fraai lobje voor de 0-2. ,,Erg moeizaam maar wel terecht”, zei trainer-coach Brugt Bergsma. ,,De kop is er af en dat is het positieve zullen we maar zeggen.”
Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Baars, Leon Berens, Nijkamp, Heerkes, Boer (42. Zeilstra), Kikkert (55. Hensens), Bjorn Berends. 


Heerenveen/Emmen D2-Groningen/Cambuur D3 5-0
Leek voor de winterstop de strijd om de eerste plaats praktisch gesproken wel beslist, door de daverende 5-0 zege van de Emmenaren op de koploper uit Groningen is het weer spannend geworden. De Emmenaren legden de basis voor de overwinning in de eerste tien minuten toen de Gronings/Friese combinatie helemaal werd overlopen. Jochem Scholten (4e), Roelof van Dijk met een assist van Jochem Scholten (7e) en Thyrann Lambers (9e) eveneens na aangeven van Jochem Scholten, schoten de verdediging van de gasten helemaal lek. ,,Het plan was vanaf de start goed druk te zetten en dat werd prima uitgevoerd”, aldus trainer-coach Nico Haak. ,,Na de 3-0 viel de druk wat weg en kreeg Groningen/Cambuur wat kansen maar doelman Vincent Beugelink stond op zijn post.” Na de hervatting moesten de gasten binnen tien minuten nog twee maal buigen voor de pressie van de Emmenaren die met twee treffers van Jan Scholten naar 5-0 uitliepen. Bij beide goals was Jochem Scholten belangrijk. ,,We zijn erg effectief met de kansen omgesprongen”, concludeerde een tevreden Nico Haak.
Heerenveen/Emmen D2; Beugelink (50. Schepers); Fokke (31. Muusse), Levon van Dijk, Bos, Harms (50. Timmer), Luikens (40. Scheper), Jan Scholten (50. Gierveld), Bijlsma (50. Hindriks), Lambers (50. Hoogeveen), Roelof van Dijk (50. Spang), Jochem Scholten.