Uitslagen FC Emmen-jeugd

FC Emmen O21 ontving op De Oude Meerdijk koploper PEC Zwolle O21 en kon helaas niet stunten. De ploeg van trainer Nico Haak stond vanaf het eerste fluitsignaal onder druk en kwam het amper van de eigen helft af. Nog net binnen het kwartier kwamen de Zwollenaren dan ook op voorsprong dankzij een doelpunt van Melayro Bogarde, huurling van Bundesliga-club TSG Hoffenheim. Na 36 minuten spelen werd de voorsprong verdubbeld, waardoor de ruststand 0-2 was. Ook in de tweede helft had PEC Zwolle O21 het betere van het spel. In de slotfase liepen de gasten uit naar een 0-6 overwinning. Komende zaterdag speelt FC Emmen O21 opnieuw thuis, dan is De Graafschap O21 om 13.00 uur de tegenstander.

FC Emmen O18 verloor op bezoek bij FC Groningen O18. Ondanks een 0-1 voorsprong verloor de ploeg uiteindelijk met 3-2. Door een doelpunt van Cesar Sierra Martinez kwamen de Emmenaren op 0-1, maar even later viel alweer de 1-1. Dit was tevens de ruststand. In de tweede helft kwamen de Groningers op voorsprong, maar nu kwam FC Emmen O18 alweer snel langszij door een doelpunt van Jesper Mosselaar. FC Emmen O18 kon uiteindelijk de 2-2 niet vasthouden. Tien minuten voor tijd viel de 3-2 in het voordeel van FC Groningen O18. Komende zaterdag staat voor FC Emmen O18 de uitwedstrijd tegen sc Heerenveen O18 op het programma.

FC Emmen O16 verstevigde de koppositie in Divisie 4. Op bezoek bij nummer twee FC Volendam O16 won de ploeg van trainer Ommar Jager met 0-2. Lars Miedema had maar vijf minuten nodig om het net te vinden, waardoor FC Emmen O16 al vroeg op voorsprong stond. De spits die vorige week nog een hattrick maakte scoorde nu een prachtige goal. Even over de middellijn schoot hij de bal over de doelman van FC Volendam O16. En de voorsprong werd niet meer uit handen gegeven. Diep in de tweede helft besliste Wesley Kuiper met de 0-2 de wedstrijd. Zaterdag wacht de uitwedstrijd in IJmuiden tegen Telstar 1963 O16.

FC Emmen O15 nam het thuis op tegen WHC O15 uit Wezup. De ploeg van trainer Robin Poeste begon goed aan de wedstrijd en kwam door doelpunten van Kyan Schoo en Driven Drenthe (tweemaal) op een terechte 3-0 voorsprong. FC Emmen O15 kreeg nog veel kansen, maar verzuimde om meer doelpunten te maken. Waar voor de rust het baltempo op sommige momenten nog te laas was, was er in de tweede helft meer beweging en ging de bal sneller rond. Toch werden er opnieuw een hoop kansen gemist. Er vielen nog wel twee doelpunten. Na de 4-0 van Danoa Siahaya maakte Driven Drenthe zijn derde treffer van de wedstrijd. Met zijn hattrick won FC Emmen O15 uiteindelijk met 5-0. FC Emmen O15 is met achttien punten uit zes wedstrijden nog foutloos en gaat zaterdag op bezoek bij De Weide O15 in Hoogeveen.

FC Emmen O14 heeft het lastig in Divisie 3. Op bezoek bij NEC Nijmegen O14 werd er met 6-1 verloren. De Emmenaren gingen in Nijmegen door een doelpunt van Youssef Karamou nog wel rusten met een 1-1 stand, maar in de tweede helft ging het mis voor FC Emmen O16. De thuisploeg was veel sterker en liep uit naar 6-1. Zaterdag speelt FC Emmen O14 opnieuw uit, dan bij Cambuur Leeuwarden O14.

FC Emmen O13 blijft maar winnen in Divisie 2. Het team van trainer Albert-Jan van Oosten boekte alweer de vijfde overwinning op rij. Op De Oude Meerdijk was FC Emmen O13 nu te sterk voor De Graafschap O13, het werd 4-1. De Emmenaren kwamen flitsend uit de kleedkamer, want na drie minuten spelen stond het al 2-0. Beide treffers werden gemaakt door Senna Veldhuijzen van Zanten. Vervolgens werd het veldspel iets minder waardoor De Graafschap O13 terug kon komen in de wedstrijd. De Superboeren scoorden in 23e minuut dan ook de aansluitingstreffer. In de tweede helft werd de wedstrijd na een kwartier beslist door een doelpunt van invaller Noa de Jonge. Even later viel ook nog het vierde doelpunt, verdediger Thijmen Wessels kopte raak uit een hoekschop. Door de overwinning is FC Emmen O13 is nu zelfs koploper. Komende zaterdag speelt FC Emmen O13 de thuiswedstrijd tegen Go Ahead Eagles O13.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. FC Emmen O12 ontving FC Groningen O12 terwijl FC Emmen O11 op bezoek ging bij FC Volendam O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.