Twente helaas een maatje te groot

In de 31e speelronde van de Eredivisie hebben we met 0-3 verloren van FC Twente. Na een eerste helft waarin het ons niet lukte om op voorsprong te komen, waren de Tukkers na rust driemaal trefzeker.

In de openingsfase probeerden de bezoekers de Emmenaren flink onder druk te zetten, maar de ploeg van Dick Lukkien speelde goed onder die druk uit. Zelf tot kansen komen lukte helaas nog niet. Ook moest Mickey van der Hart redding brengen op een inzet van Vaclav Cerny, die kort daarna ook nog van dichtbij voorlangs schoot.

Na het eerste kwartier kreeg FC Emmen steeds meer de overhand en ontstonden er kansen op de openingstreffer. Mark Diemers schoot vanaf randje zestien voorlangs en Jeremy Antonisse kwam net tekort om een voorzet van Mike Te Wierik af te werken. Na een kleine twintig minuten spelen leek de 1-0 dan toch te vallen; Te Wierik kon koppen uit een vrije trap van Diemers, maar zijn kopbal ging over het doel van Lars Unnerstall. Vervolgens was ook Richairo Živković dichtbij een doelpunt. Hij kreeg de bal in de omschakeling mee, maar mikte net naast de paal.

Zo stond de 0-0 nog steeds op het scorebord, maar het was absoluut geen saaie vertoning op De Oude Meerdijk. Voor rust moest Van der Hart nog ingrijpen toen Cerny van dichtbij op doel schoot, terwijl ook Miguel Araujo zijn lichaam voor een inzet van Julio Pleguezuelo moest gooien. In de laatste minuut van het eerste bedrijf leek aanvoerder Jeroen Veldmate, die donderdag vader werd van een tweeling, alsnog de 1-0 te maken, maar na een slimme variant bij een vrije trap volleerde hij de bal over.

Toch een nederlaag
Na rust stuurde Lukkien Julius Dirksen het veld in op de plek van Lorenzo Burnet, die gedurende de eerste helft al pijn leek te hebben. Het duurde even tot er kansen ontstonden, maar na een klein kwartier was Ole Romeny dichtbij. De topscorer van de rood-witten kon het Twentse doel onder vuur nemen na een vrije trap van Diemers, maar hij kreeg de bal niet tussen de palen. Even later was ook Živković gevaarlijk na een steekpass van Diemers, maar uit een moeilijke hoek stuitte hij op doelman Unnerstall.

Twintig minuten voor tijd was het toch FC Twente dat op voorsprong kwam. Michel Vlap schoot een vrije trap vanaf randje zestien tegen de touwen, buiten bereik van Van der Hart: 0-1.

De Emmenaren wilden op zoek naar de gelijkmaker, maar Twente sloeg even later in de omschakeling opnieuw toe, met enig fortuin. De bal kwam aan de rechterkant bij Cerny, die via een Drents been het net vond. Doordat de bal getoucheerd werd, ging Van der Hart naar de verkeerde hoek.

De Drenten gingen meteen op jacht naar de aansluitingstreffer, maar de Tukkers hielden continu veel spelers in en rond hun eigen zestien. Via Diemers kwam de 1-2 er toch bijna, toen hij van een meter of 25 kiezelhard uithaalde. Helaas stond Unnerstall op de goede plek en keerde hij zo de bal. Ook was de ingevallen Oussama Darfalou dichtbij zijn eerste treffer voor de club, maar zijn kopbal werd gestopt door de keeper.

In de slotfase tekende Dirksen bijna voor een wereldgoal. Na een corner schoot hij van afstand keihard richting de kruising, maar de bal raakte de lat. Aan de andere kant moest Van der Hart nog een keer ingrijpen op een inzet van Cerny. In de extra tijd werd het ook nog 0-3, toen Vlap voor zijn tweede treffer van de middag tekende door laag raak te schieten in de verre hoek.

Volgend weekend wacht een uitwedstrijd tegen AZ voor de Emmenaren. Daarna spelen we nog thuis tegen Feyenoord en uit tegen FC Utrecht.

FC Emmen – FC Twente: 0-3
70. Michel Vlap 0-1
75. Vaclav Cerny 0-2
90+2. Michel Vlap 0-3

Schoten: 10-18
Schoten op doel: 4-7
Balbezit: 47-53
Corners: 2-2

FC Emmen: Van der Hart; Te Wierik, Araujo, Veldmate (74. Bernadou), Burnet (46. Dirksen); Veendorp, El Messaoudi; Romeny, Diemers, Antonisse (65. Darfalou); Živković (74. Bouchouari).

FC Twente: Unnerstall; Brenet (74. Sampsted), Pleguezuelo, Pröpper (85. Hilgers), Smal; Zerrouki (88. Kjølø), Vlap, Sadilek; Cerny, Ugalde (88. Cleonise), Misidjan (46. Van Wolfswinkel).