Terug naar overzicht Terug

Tweede fase Talenten van de Toekomst afgesloten met energieke activiteiten


Op donderdag 22 december stond de laatste activiteit voor de jonge deelnemers van de Talenten van de Toekomst op het programma. Alle deelnemers hebben de afgelopen zestien weken succesvol doorlopen. De leerlingen van het Esdal College Oosterhesselen en PRO Emmen kregen daarom hun welverdiende MDT-certificaat en FC Emmen-kleding uitgereikt. Hiermee werd de tweede fase van het project Talenten van de Toekomst afgesloten.


Afsluiting
Na de certificaatuitreiking ging de groep leerlingen van PRO Emmen lasergamen als sportieve afsluiting van het project. Achteraf keken ze met een tevreden en leerzaam gevoel terug op het Community Champions-project, zoals de officiële naam van het MDT-project luidt. De deelnemers van het Esdal College Oosterhesselen sloten de tweede fase af door een potje tegen elkaar te voetballen op het kunstgras van De Oude Meerdijk. Het ging echter niet zomaar om een potje voetbal. De leerlingen mochten namelijk tegen elkaar bubbelvoetballen. Stuiterend over het veld werd ook hun project succesvol afgesloten.

Terugblik
Ruim veertig jongeren stonden zestien weken geleden aan de start van een project waarin zij op maatschappelijk gebied het verschil zouden gaan maken in de omgeving. Tijdens het project werkten ze aan hun persoonlijke ontwikkeling en het stellen van doelen, maar zette zij zich ook maatschappelijk in voor hun regio. Zo kregen beide groepen meerdere workshops die ze kunnen helpen in hun verdere toekomst. Ook hebben de jonge deelnemers een aantal buurtbijdrages uitgevoerd en zijn ze langs organisaties gegaan voor werkbezoeken. Er is achter de schermen gekeken bij WILDLANDS Adventure Zoo Emmen, Woonzorgcentrum De Horst en de Vakschool van VolkerWessels.

Mijlpalen
De tweede fase van Talenten van de Toekomst bestond uit een vol programma. Het businessevenement en de regionale uitwisseling waren hoogtepunten voor de deelnemers. Tijdens het businessevenement gingen de deelnemers niet alleen voetballen tegen het FC Emmen-businessteam, maar volgden de jongeren ook nog een workshop van USG Restart. Tijdens de workshop kregen de deelnemers onder andere handige tips over hoe ze kunnen solliciteren voor een (bij)baan en was er aandacht voor social media en welke (negatieve) invloed het kan hebben bij een verkeerde post. Naast het maatschappelijke gedeelte is het een belangrijk onderdeel van het project om de link te maken met het bedrijfsleven. Zo zaten de deelnemers en businesspartners tijdens het buffet verdeeld bij elkaar en werden er kletskaartjes uitgedeeld om het gesprek op gang te helpen.

Tijdens de regionale uitwisseling werden andere Community Champions-clubs Vitesse, De Graafschap en RKC Waalwijk ontvangen bij FC Emmen. Hier volgden alle deelnemers diverse inspirerende workshops. Na de workshops kregen de clubs de kans om het tegen elkaar op te nemen met een voetbaltoernooitje.