Terug naar overzicht Terug

Tweede editie AZC-voetbaltoernooi op De Oude Meerdijk


Op woensdag 22 november kwamen zo’n tachtig vluchtelingen van de asielzoekerscentrum (AZC) locaties uit Musselkanaal, Hardenberg, Ter Apel, Hoogeveen, Emmen en Zweelo naar de tweede editie van het AZC-voetbaltoernooi op De Oude Meerdijk. Het programma duurde van 13.30 uur tot en met 16.00 uur en er waren diverse activiteiten uitgezet.

Rond het middaguur arriveerden de deelnemers bij het stadion van FC Emmen. Na een kort openingswoord en uitleg over het schema konden alle deelnemers naar het eerste onderdeel. Alle AZC-locaties namen het tegen elkaar op en waren gebrand om te winnen. Dat resulteerde in een aantal prachtige acties en goals. Naast de voetbalwedstrijdjes waren er ook side-events aanwezig zoals een penalty shoot-out, een gatendoel, een springkussen en het boter-kaas-en-eieren spel. Met name in de voetbalwedstrijden ging het er behoorlijk fanatiek aan toe en deed iedereen enthousiast mee.

Tot slot verlieten alle deelnemers het stadion niet met lege handen. Iedere aanwezige ontving een FC Emmen-sjaal en natuurlijk een onvergetelijke herinnering. Net zoals vorig jaar was ook dit jaar het AZC-voetbaltoernooi, in samenwerking met de verschillende AZC-locaties, een groot succes.