Terug naar overzicht Terug

Trainersstaf jeugdopleiding 2019/2020 rond


De jeugdopleiding van FC Emmen gaat in het volgende seizoen vernieuwen en doorontwikkelen, en inmiddels is de trainersstaf voor het komende seizoen rond.


Hoofd Jeugdopleiding René Grummel heeft een aantal nieuwe namen in de trainersstaf binnen weten te halen. Grummel is dan ook blij met de trainersstaf voor het nieuwe seizoen. “De nieuwe trainers komen uit onze regio en hebben affiniteit met FC Emmen. We gaan volgend seizoen naar drie trainers met UEFA A al op zak, die onze jeugdopleiding een stap verder kunnen helpen. Passie en intensiteit zijn belangrijkere pijlers waar we het komende seizoen volop in gaan zetten. Door een nieuwe opzet binnen de jeugdopleiding, waarbij we trainers meer uren in dienst hebben, gaan we stappen voorwaarts maken.”

FC Emmen onder 19
Ruud Jalving (45) wordt trainer van FC Emmen O19. Dit seizoen traint hij FC Emmen O15 en vv Sweel. Jalving speelde in het verleden 65 officiële duels voor FC Emmen en heeft onlangs de trainerscursus UEFA A behaald. Hij zal zich fulltime gaan richten op de jeugdopleiding van FC Emmen. Jalving wordt de opvolger van Bas Sibum, die aan zal sluiten bij de technische staf van de eerste selectie.

FC Emmen onder 17
Björn Zwikker (31) zal FC Emmen O17 onder zijn hoede nemen. De oud-speler van FC Emmen was in het verleden ook acief als trainer binnen de jeugdopleiding. Momenteel is hij actief voor de KNVB als Talent Performance Coach. Daarnaast is hij bij vv Hoogeveen als voetballer actief. Zwikker is in het bezit van UEFA A en zal komend seizoen ook fulltime inzetbaar zijn voor de jeugdopleiding.

FC Emmen onder 15
Karlo Meppelink (49) krijgt de leiding bij FC Emmen O15. Hij was in het verleden hoofdtrainer van ZZVV, Germanicus en HZVV en heeft dit seizoen Vroomshoopse Boys onder zijn hoede. Volgend seizoen wordt hij hoofdtrainer bij zondag eersteklasser VKW uit Westerbork. Meppelink beschikt over UEFA A en zal in het komende seizoen parttime beschikbaar zijn voor de jeugdopleiding.

FC Emmen onder 14
Matthias Maurer (27) blijft hoofdtrainer van FC Emmen O14. De Franse trainer was in het verleden betrokken bij de jeugdopleiding van FC Nantes en is in 2016 neergestreken in Drenthe. Hij was in het seizoen 2016/2017 en 2017/2018 assistent bij FC Emmen O13 en werd dit seizoen hoofdtrainer van FC Emmen O14. Maurer is in het bezit van UEFA B, zal zich fulltime inzetten voor FC Emmen, en is bezig om UEFA A komende zomer te behalen.

FC Emmen onder 13
Willem van Loenen (22) wordt trainer van FC Emmen O13. Hij begon als trainer bij FC Emmen O10 en had de afgelopen twee jaar FC Emmen O11 onder zijn hoede. Vanuit zijn afgeronde opleiding MBO Sport & Bewegen heeft Willem van Loenen zich ontwikkeld binnen FC Emmen en is hij in het bezit van UEFA B. Momenteel is hij bezig om de opleiding HBO Sportpsychologie te voltooien. In het komende seizoen zal hij samen met Jalving, Zwikker en Maurer fulltime beschikbaar zijn voor de jeugdopleiding.

FC Emmen onder 12
Marco Sanders (32) blijft trainer van FC Emmen O12. Daarnaast is hij ook projectmedewerker bij de KNVB en geeft hij lichamelijke opvoeding op een middelbare school. In het seizoen 2017/2018 was Sanders assistent-trainer bij de onder 17 en nam hij halverwege het seizoen de onder 15 onder zijn hoede. In het huidige seizoen zwaait Sanders de scepter over de onder 12, hetgeen ook in het volgende seizoen zo zal zijn. De Groninger is in het bezit van UEFA B.

FC Emmen onder 11
Albert Jan van Oosten (23) was de afgelopen seizoenen assistent van Van Loenen bij FC Emmen O11 en zal komend seizoen voor het eerst op eigen benen staan. Hij heeft MBO Sport & Bewegen voltooid en volgt momenteel de ALO. Daarnaast beschikt Van Oosten over UEFA C. Hij zal naast het trainerschap bij de onder 11 ook in de ochtend assisteren bij de trainingen van de jeugdopleiding.

FC Emmen onder 10
FC Emmen O10 zal komend seizoen worden verdeeld in twee teams, die gedurende de week samen trainen maar bij wedstrijden worden gesplitst. De teams worden getraind door Danny Giethoorn (26) en Korné Hummel (33). Giethoorn was afgelopen seizoen al trainer van FC Emmen O10, maar vanwege de uitbreiding met een tweede team zal ook Hummel als trainer gaan fungeren. Giethoorn is in het dagelijks leven actief in het basisonderwijs en beschikt over UEFA C. Hummel heeft in het verleden ook functies binnen de FC Emmen jeugdopleiding uitgeoefend en beschikt ook over UEFA C.

Patrick Sulmann (44) blijft ook het komende seizoen keeperstrainer van de jeugdopleiding.

Kenny Koning & Rick Slor
Kenny Koning en Rick Slor verlaten de jeugdopleiding van de club. Koning was de afgelopen drie seizoenen trainer van FC Emmen O13 en heeft een belangrijke bijdrage geleverd binnen de jeugdopleiding van FC Emmen. Koning wordt komend seizoen hoofdtrainer bij zondag tweedeklasser Rolder Boys. Rick Slor was sinds de herstart van de jeugdopleiding in 2013 trainer van FC Emmen O17. Daar heeft hij grote successen behaald, waaronder promotie naar de Eredivisie met zijn team. Hij had spelers als Kjell Scherpen, Thijs Dallinga en Thijs Oosting onder zijn hoede. Slor is ook trainer bij sc Stadskanaal, waar hij in het komende seizoen ook de hoofdtrainer zal zijn.

FC Emmen bedankt beide trainers voor hun verdiensten bij de club en wenst ze veel succes in hun verdere carrière.

Het overzicht voor het seizoen 2019/2020:

Hoofd Jeugdopleiding: René Grummel
Coördinator Jeugdopleiding: Christiaan Hindriks
Onder 19: Ruud Jalving
Onder 17: Björn Zwikker
Onder 15: Karlo Meppelink
Onder 14: Matthias Maurer
Onder 13: Willem van Loenen
Onder 12: Marco Sanders
Onder 11: Albert Jan van Oosten
Onder 10: Danny Giethoorn en Korné Hummel
Voetbalschool: Tinus Doek & Dick Kroezen
Keeperstrainer: Patrick Sulmann