Terug naar overzicht Terug

Toegang wedstrijden eredivisieBeste supporter,

Eindelijk maar toch kunnen wij communiceren over de toegang voor seizoenkaarthouders bij de eredivisiewedstrijden. Wij balen als club natuurlijk ontzettend dat wij niet al onze seizoenkaarthouders iedere wedstrijd toegang kunnen verlenen tot De Oude Meerdijk. De sfeer die jullie meebrengen is echt geweldig en dat zullen we, zolang het zo moet zijn, ontzettend gaan missen.

Wij hebben als club bewust erg lang gewacht met onze communicatie over de toegang tot de eredivisiewedstrijden. Hierbij hebben wij de oefencampagne als testfase gebruikt en overleg gehad met onder andere onze supportersverenigingen en de lokale overheid. We zijn blij dat wij tijdens de oefencampagne hebben kunnen zien dat jullie de maatregelen in acht nemen, daardoor kunnen wij ons vastgestelde beleid doorzetten in de reguliere competitie. Het uitgangspunt hierbij is natuurlijk altijd om zoveel mogelijk seizoenkaarthouders toegang te geven tot de wedstrijden.

Kop d’r veur, blief gezond en tot snel op De Oude Meerdijk!

Met vriendelijke groet, namens het voltallige team van FC Emmen,

Jan Zwiers


Toegang wedstrijden eredivisie

Op zondag 13 september begint voor FC Emmen om 12.15 uur de eredivisie met een thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo. Door het coronavirus is het helaas niet mogelijk om meer dan 2200 supporters toe te laten bij de thuiswedstrijden in ons stadion De Oude Meerdijk.

Als seizoenkaarthouder heb je straks één op de drie wedstrijden toegang, daarbij kies je van tevoren zelf naar welke wedstrijd je gaat. De manier die wij gaan hanteren zorgt ervoor dat jij zelf kunt kiezen naar welke wedstrijd je gaat, mits er nog tickets voor die betreffende wedstrijd beschikbaar zijn.

Wanneer je zelf kunt bepalen naar welke wedstrijd je gaat en wij als club niet de keuze voor jou gaan maken, maak je als supporter de grootste kans om met vrienden en/of familie naar dezelfde wedstrijd te gaan en ook nog eens naar een wedstrijd op een dag die jou het beste past.

Hieronder een aantal belangrijke zaken

 1. Als seizoenkaarthouder heb je de zekerheid dat je één op de drie competitiewedstrijden kunt bezoeken. Je hoeft je geen zorgen te maken over het niet kunnen bijwonen van een wedstrijd, er is namelijk voor iedere seizoenkaarthouder plek voor één van de drie wedstrijden.
 2. Per seizoenkaart bestel je een ticket, dus niet per account. Nu weten wij ook dat veel van onze seizoenkaarthouders meerdere seizoenkaarten op één account hebben, bijvoorbeeld als gezin of broer en zus. Wij adviseren je om tegelijkertijd je kaartje te reserveren.
 3. Wil je de wedstrijd alleen bezoeken? Dat kan! Wij hebben in vak 15 (het gastenvak), speciaal ruimte gecreëerd voor supporters die de wedstrijd alleen willen bezoeken. Dit om onnodig contact te voorkomen.
 4. Je wordt geacht op je eigen gekozen plek te zitten. Komen jullie uit één huishouden met meer dan twee personen en hebben jullie plekken naast elkaar gekozen? Dan mag je op de tribune naar elkaar toe schuiven en naast elkaar zitten. Ga je bijvoorbeeld met drie personen uit één huishouden en hebben jullie twee stoelen naast elkaar gekozen en de derde persoon zit dus drie stoelen verderop? Dan mag de derde persoon aanschuiven bij de andere twee personen uit hetzelfde huishouden.
 5. Je kiest online zelf naar welke wedstrijd je gaat en ook waar je wil zitten. Ga je met meerdere personen? Dan kun je dus samen afstemmen waar jullie gaan zitten, dit wordt dus niet geloot maar kies je zelf in ons ticketingsysteem. We verzoeken je om, wanneer je niet uit één huishouden komt, zoveel mogelijk gebruik te maken van de beschikbare ruimte om afstand te houden.
 6. Om je tickets te kunnen bestellen ga je naar www.fcemmen.nl/tickets en log je in met je account. Het is handig om dit alvast even te proberen, lukt het inloggen namelijk niet dan kunnen we jou telefonisch nog helpen tot woensdag 2 september 17.00 uur. Bij problemen kun je bellen met FC Emmen via 0591 670 670 en helpen we je graag.
 7. Kijk op je account ook direct even naar de seizoenkaarten die op het account staan. Staan er meerdere seizoenkaarten op je account? Dan zal je met al deze seizoenkaarten naar één van de drie wedstrijden gaan. Je kan niet met één seizoenkaart naar de ene wedstrijd om vervolgens met de andere seizoenkaart naar een andere wedstrijd te gaan, als de seizoenkaarten op hetzelfde account staan.
 8. Seizoenkaarthouders met een seizoenkaart op de Noordtribune of Jan van Beveren tribune (Zuidtribune) kunnen ook alleen tickets aanvragen voor een van deze beide tribunes en dus niet voor de Oosttribune.
 9. Seizoenkaarthouders met een seizoenkaart op de Oosttribune kunnen tickets voor alle drie de tribunes bestellen. Hierdoor zullen supporters die meer hebben betaald voor hun seizoenkaart ook op de betere plekken kunnen zitten. Dit verandert niets aan het feit dat je als seizoenkaarthouder één op de drie wedstrijden heen kan.
 10. Deze methode geldt in ieder geval voor de eerste drie wedstrijden. Je kiest dus of je naar de wedstrijd tegen VVV-Venlo, Willem II of Fortuna Sittard komt.
 11. Na de eerste drie wedstrijden zullen we evalueren en bepalen we hoe we verder gaan.
 12. Het is nu helaas technisch niet mogelijk om meerdere losse seizoenkaarten op één account te zetten en het is ook niet mogelijk om meerdere seizoenkaarten van één account los te koppelen.
 13. Alleen seizoenkaarthouders en sponsoren kunnen een ticket aanvragen voor de competitiewedstrijden.
 14. De kans dat je op je eigen stoel komt te zitten is natuurlijk ontzettend klein, we moeten immers 1/3 van onze seizoenkaarthouders verdelen over drie tribunes.
 15. We hanteren voor zowel seizoenkaarthouders als sponsoren hetzelfde beleid.

Lukt het online niet? Dan ben je donderdagochtend vanaf 9.00 uur van harte welkom op De Oude Meerdijk en dan helpen we je graag bij de infobalie. Denk hierbij natuurlijk wel aan de coronamaatregelen!

De seizoenkaart ontvang je rond 12 september, maar gebruik je dus niet voor de eerste drie wedstrijden!

De presentatiegids zal dit jaar iets later dan gebruikelijk op de mat vallen.

Ticketverkoop

Op woensdag 2 september begint om 18.30 uur online de ticketverkoop voor de eerste drie thuiswedstrijden. Op dat moment kun jij als seizoenkaarthouder dus een ticket bestellen voor een van deze wedstrijden. Zodra je jouw keuze hebt gemaakt, ga jij dus definitief naar deze wedstrijd en kun je niet meer naar een van de twee overige wedstrijden. Als eerste heb je dus de keuze uit:

 • FC Emmen – VVV-Venlo (zondag 13 september 12.15 uur)
 • FC Emmen – Willem II (zondag 27 september 16.45 uur)
 • FC Emmen – Fortuna Sittard (zondag 18 oktober 14.30 uur)