Terug naar overzicht Terug

Toch nog nieuws op perspresentatie


 De perspresentatie stond niet helemaal in het teken van echt nieuws want wie bijvoorbeeld nog niet wist dat Tom Saintfiet en Joseph Oosting het technisch management gaan invullen moet de afgelopen veertien dagen wel op een onbewoond eiland hebben gezeten. Ook het feit dat Paul Weerman weer terug is bij de club waar hij zijn betaalde loopbaan begon was zo hier en daar reeds doorgesijpeld. Nieuw was wel dat Berry Schepers, speler van de beloften, een contract voor de komende twee seizoenen heeft getekend. Nieuw was ook dat voor de vertrokken Brian Tevreden definitief geen vervanger wordt aangetrokken. Niet dat FC Emmen niet wilde maar volgens kersverse manager Tom Saintfiet vielen geschikte kandidaten om diverse redenen af en is de club niet bereid geld in spelers te steken van wie de kwaliteit twijfelachtig is.
Directeur Henk Eising benadrukte nogmaals dat de keuze voor Saintfiet/Oosting niet door zuinigheid was ingegeven. ,,Integendeel, Tom Saintfiet werkte hier zeventig, tachtig uur in de week voor een minimumloon. Dat wordt nu opgewaardeerd naar een salaris dat bij een dergelijke functie hoort.”
De taken van Tom Saintfiet zullen liggen bij de eerste selectie en beloften terwijl Joseph Oosting de jeugdopleiding en scouting onder beheer krijgt. Tom Saintfiet legde uit wat het duo voor ogen heeft. ,,We willen de nadruk op de eigen Drentse cultuur leggen, dus geen spelers halen die we zelf in huis hebben. Daarmee willen we wel elk jaar meedoen voor een plaats in de play offs. Verder zullen we ook aan het economisch belang moeten denken, het kan dus best zijn dat we, wat ook in het verleden is gebeurd, spelers van over de grens halen met het oog op doorverkoop.”
Joseph Oosting gaat werken aan een nieuw scoutingsapparaat. ,,De jeugd moet toch het fundament van de club zijn.”
Applaus was er ook voor de makers van FC eMMen TV, de eerste aflevering is donderdag om 11.04 op Nieuws TV te aanschouwen en vervolgens ieder uur.


 

Tom Saintfiet en Joseph Oosting voeren vanaf 1 februari het technische beleid.

Berry Schepers met links een pupil van Zwartemeer aan de hand en rechts een talentje van Zwartemeerse Boys: de clubs waar hij in de jeugd begon.

Jan van Dijk (uiterst links) met zijn nieuwe bazen Tom Saintfiet en Joseph Oosting, verder Paul Weerman en uiterst rechts Berry Schepers.

(Foto”s Boudewijn Benting)