Tjaronn Chery schiet FC Emmen naar zege

Met nog een oefenduel te gaan, aanstaande zaterdag in Vriezenveen tegen Jong FC Twente, moet het elftal er zo ongeveer staan. En met uitzondering van Ruud ter Heide, die nog aan de kant werd gehouden, stond de basis er in Erica ook wel maar echt imponerend was het nog steeds niet. Griever heeft voor Angelo Zimmerman een rol als achterste middenvelder in gedachte met Sjors Paridaans centraal achterin maar draaide dit probeersel na de pauze weer terug met Zimmerman centraal terwijl Paridaans werd gewisseld. Het scoren ging nog steeds erg moeizaam hoewel in de tweede helft er legio mogelijkheden waren om de stand een passender aanzien te geven. Maar in deze fase groeide SC Erica doelman Roy Lubbe tot grote hoogte en bracht de aanvallers van FC Emmen tot lichte wanhoop.
In de eerste helft gebeurde er aanvankelijk weinig. FC Emmen probeerde de thuisploeg wel onder druk te zetten maar de Ericanen verdedigden prima en lieten amper kansen toe. Afgezien van een paar zwakke afstandschoten van Eldridge Rojer viel er amper iets te noteren. Een mooi boogballetje van Angelo Zimmerman in de 21e minuut had wellicht een beter lot verdiend maar verdween net over de kruising van paal en lat. Na een half uur spelen kon Tjaronn Chery na mooi door Milos Malenovic aangespeeld te zijn eindelijk de 0-1 op het scorebord brengen. Twee minuten later kreeg SC Erica een geweldige kans op de gelijkmaker toen Hidde Rog helemaal vrij voor doelman Pieter IJzerman kwam te staan. De jonge sluitpost tikte de bal echter met een geweldige reactie naast. In de slotfase kreeg FC Emmen nog mogelijkheden om met vrije trappen te scoren maar de specialisten Hans Denissen en Sjors Paridaans knalden in de muur en rakelings over.
Na de pauze draaide FC Emmen een hoger tempo en de amateurs moesten af en toe hun heil in het betere kunst- en vliegwerk zoeken. En als dat niet lukte was er altijd nog Roy Lubbe, eigenlijk tweede doelman achter Marc Scherpen, die bijna niet te passeren was. Zo stopte hij goed geplaatste kopballen van Guus de Vries en Richard Stolte. En bijna scoorde SC Erica ook nog de gelijkmaker toen Peter Oost halverwege de Emmer helft een schot loste dat op de lat uiteen spatte. FC Emmen pakte de draad echter snel weer op. Roy Lubbe hield vervolgens Eldridge Rojer van de 0-2 af en Tjaronn Chery miste een geweldige kans na een voorzet van Richard Stolte. Een minuut later trof Chery wel doel na goed voorbereidend werk van Eldridge Rojer: 0-2. Kort voor tijd raakte Hans Denissen nog de lat waardoor de 0-2 op het scorebord bleef staan.
SC Erica-FC Emmen 0-2. 29. Chery 0-1, 73. Chery 0-2. Scheidsrechter: Heijnen. Toeschouwers: 500.
FC Emmen: IJzerman; Leonardo, Fischer, Paridaans (46. Velda), Guus de Vries, Poldervaart (46. Johnny de Vries), Zimmerman, Chery, Denissen, Malenovic (46. Solte), Rojer.