Terug naar overzicht Terug

Tjaronn Chery grootste talent in tweede periode


Tjaronn Chery van FC Emmen werd verkozen tot grootste talent van de tweede periode. Door zijn seizoensproductie in de tweede periode te verdubbelen naar zes, met een assist en veel dreigende acties had de 22-jarige middenvelder een groot aandeel in de opmars van FC Emmen onder de nieuwe trainer René Hake.


 

Tjaronn Chery: het grootste talent uit de tweede periode.

De verkiezing voor beste speler loopt nog tot donderdagmiddag 15:00 uur. Ook hiervoor nomineerden de trainers en aanvoerders alvast de vijf kandidaten. Wat hen betreft gaan Sjoerd Ars (FC Zwolle), Arne Slot (FC Zwolle), Derk Boerrigter (RKC Waalwijk), Danny Schreurs (FC Zwolle) en John Verhoek (FC Den Bosch) strijden om de Bronzen Stier voor beste speler. Aankomende donderdag wordt de beste speler van de periode aangewezen. Wie deze Bronzen Stier daadwerkelijk gaat winnen, bepaalt u als publiek! Tot en met donderdag 27 januari 15:00 uur kan uw voorkeur doorgebeld worden naar het nummer 0909-5010556 (60 cent per gesprek).

Als nummer twee van de tweede periode pakte FC Volendam de Bronzen Stier voor ploeg van de periode. Het team van trainer Gert Kruys eindigde weliswaar vier punten achter FC Zwolle. Maar omdat de club uit Overijssel ook de eerste periode al won, schoof de tweede periodetitel door naar de Wijdbroeken. Die zagen AGOVV Apeldoorn tot tweemaal toe haar kansen op de tweede periode verspelen door uit de laatste twee duels (BV Veendam en Sparta Rotterdam) geen enkele driepunter te sleuren.

Sjoerd Ars was in de tweede periode ongenaakbaar als topscorer. De spits van FC Zwolle scoorde in alle acht duels van de periode en kwam tot een totaal van 12 treffers. Zijn trainer Art Langeler kreeg de credits voor het gepaard laten gaan van aanvallend voetbal met het halen van punten. Hij werd verkozen tot beste trainer van de tweede periode. FC Zwolle moest in de tweede periode alleen twee punten aan FC Den Bosch laten. Alle overige duels eindigden in een overwinning.