Terug naar overzicht Terug

Tim Siekman sneller terug dan verwacht


Hoewel aanvankelijk werd verwacht dat Tim Siekman voor de eerste helft van het seizoen verloren was, lijkt het nu mee te vallen. De verdediger liep in het oefenduel tegen Jong Schalke 04 een blessure op (arm uit de kom) en gezien het feit dat dit niet de eerste keer was leek een operatie logisch. Na onderzoek is echter besloten dit niet te doen en via therapie het probleem op te lossen. In het gunstigste geval zou hij over een week of zes weer inzetbaar kunnen zijn. Hij verrichtte donderdagmorgen al weer een looptraining.


Voor het duel vrijdagavond tegen FC Den Bosch mogen geen wijzigingen in de basiself worden verwacht. Zes punten uit twee duels, geen doelpunt tegen en verder niemand geblesseerd geraakt zijn daarvoor voldoende aanwijzigingen. Nieuwe aanwinst Raymond Gyasi zal daarom geduld moeten hebben. Trainer Marcel Keizer vindt het overigens nog te vroeg om van een goede start te spreken. ,,Natuurlijk zijn de punten mooi meegenomen maar pas na vijf of zes wedstrijden is het een stuk duidelijker hoe de verhoudingen zijn. Het is nu nog voor veel clubs aftasten. Dat geldt ook voor FC Den Bosch dat weliswaar nog maar een punt heeft, maar best een goed elftal bezit. Het is tegen Fortuna Sittard (2-2) en FC Volendam (0-2) zeker niet weggespeeld.”

FC Emmen heeft het in wat tegenwoordig het Timmermans Infra Stadion De Vliert heet, traditioneel aardig moeilijk. Van de 21 onderlinge ontmoetingen in Den Bosch wonnen de Emmenaren er bijvoorbeeld slechts drie. Opmerkelijk is het aantal gelijke spelen met tien. Beperkt tot de laatste tien duels in Den Bosch heeft FC Emmen daarvan maar eentje in winst omgezet naast drie gelijke spelen en zes nederlagen.

FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan, Kwee, Seip, Jallo, Rozema, Deul, Olijve, Danso, Kolder, Ten Voorde.