Tiental Emmen onderuit tegen Oss

We zijn er helaas niet in geslaagd de derde thuisoverwinning op rij te boeken. Een wedstrijd tegen TOP Oss, waarin het allemaal niet mee zat, eindigde in 0-1.

De Emmenaren schoten uit de startblokken en overbluften de bezoekers. De eerste die het Ossche doel onder vuur nam, was Julius Dirksen. Vanaf een meter of dertig schoot hij kiezelhard richting de kruising, maar TOP-doelman Mike Havekotte redde. Vervolgens raakte Joey Konings van dichtbij de paal en had ook Maikel Kieftenbeld een goede schietkans. Door het hoge tempo van de ploeg van Fred Grim gaf TOP Oss veel ruimte weg en daar maakte Emmen goed gebruik van. Zo was het een klein wonder dat het na vijftien minuten nog 0-0 stond op De Oude Meerdijk.

Na dat eerste kwartier probeerden de bezoekers het tempo eruit te halen – en met succes. Emmen werd minder dwingend en langzaam maar zeker deelde TOP Oss speldenprikjes uit. Een van die speldenprikjes werd zelfs een treffer; Joshua Zimmerman gaf voor op Abel Stenstrud en de Noor kopte raak.

Die goal hielp Oss in het zadel. Toch leek Emmen nog voor rust op gelijke hoogte te komen. Konings tikte een lage voorzet van Desley Ubbink binnen, maar de treffer werd afgekeurd. Scheidsrechter Martin Pérez, die heel veel toestond, keurde de treffer om een voor Emmen onverklaarbare reden af. Konings zou een overtreding hebben gemaakt voordat hij de bal binnentikte. Zo stond het bij rust 0-1.

Met tien verder
Ook na rust ging Emmen meteen op zoek naar het doel. Konings was er al snel dichtbij; na een slim steekpassje van Lucas Bernadou draaide de spits goed weg, maar hij schoot voorlangs.

Niet veel later kregen de Emmenaren een flinke domper te verwerken. Ben Scholte zette een sliding in op Xander Lambrix en moest met rood van het veld.

Ondanks het numerieke verschil was het vooral Emmen dat de bal had in het restant van de wedstrijd. Toch resulteerde dat niet in veel grote kansen. Jorrit Smeets was dichtbij met een vrije trap en even dacht de net ingevallen Maarten Pouwels aan een penalty, maar zijn verzoek werd niet gehonoreerd.

Met naast Pouwels ook Piotr Parzyszek in de ploeg was het in de slotfase alles of niets voor de tien Emmenaren. Konings raakte nog het dak van het doel, maar ook in de zes minuten extra tijd vielen geen treffers meer. Daardoor leed Emmen een pijnlijke 0-1 nederlaag.

Komende vrijdag staat alweer de volgende wedstrijd op het programma, dan gaan we op bezoek bij Jong FC Utrecht. Klik hier voor alle ticketinfo!

FC Emmen – TOP Oss: 0-1
22. Abel Stensrud 0-1

Schoten: 16-14
Schoten op doel: 4-5
Balbezit: 66-34
Corners: 6-7

FC Emmen: Oelschlägel; Schouten (46. Hammouti), Te Wierik, Vos (82. Parzyszek), Dirksen; Kieftenbeld (46. Smeets), Bernadou; Besuijen (75. Pouwels), Scholte, Ubbink (46. Van Hoeven); Konings.

TOP Oss: Havekotte; Troupée, Lambrix, Nieuwpoort, Mulder; Eijgenraam (63. Zitman), Damen; Allemeersch (83. Mac-Intosh), Loukili (63. Pata), Zimmerman (72. Doumtsios); Stensrud (63. Korte).