Terug naar overzicht Terug

Teymur Alijev is vandaglas Talent van de Maand


De FC Emmen-jeugdopleiding reikt dit seizoen maandelijks een prijs uit: het vandaglas Talent van de Maand. Deze nieuwe maandelijkse erkenning is in het leven geroepen om jeugdspelers te belonen die uitblinken op meerdere vlakken: voetbalvaardigheden, gedrag, bijzondere prestaties en inzet. Teymur Alijev is uitgeroepen als vandaglas Talent van de Maand oktober.

Teymur speelt sinds het seizoen 2022/2023 bij FC Emmen. Hij kwam over van vv Hoogezand, waar hij ook startte als voetballer. Momenteel speelt Teymur in onze Onder 15. In de maand oktober viel Teymur in positieve zin op, wat hem een uitnodiging opleverde voor de nationale future-groep onder de 15 jaar. Spelers met heel veel potentie, maar bij wie het talent door bijvoorbeeld het geboortemaandeffect nog niet volledig tot uiting komt, worden geselecteerd voor deze groepen.

Naast het voetballen in de jeugdopleiding is Teymur scholier op het Carmelcollege Emmen. Daar zit hij momenteel in het tweede jaar van de dakpanklas HAVO/VWO. Door de intensieve samenwerking tussen FC Emmen en het Carmelcollege Emmen kan Teymur zijn aandacht richten op zowel het voetballen als zijn schoolopleiding.