Terugblik uit 2018: Go Ahead Eagles – FC Emmen

Van tijd tot tijd is het leuk om terug te kijken naar vorige wedstrijden van FC Emmen. Vandaag kijken we terug naar een zwaarbevochten overwinning uit bij Go Ahead Eagles, deze week alweer drie jaar geleden.

Achteraf bleken deze drie punten ontzettend belangrijk. De club klom niet alleen naar de vierde plaats na deze wedstrijd, maar mocht ook nog eens de eerste ronde van de play-offs overslaan en instromen in de tweede ronde. Dit door op basis van doelsaldo zevende in plaats van achtste te eindigen.

De Drenten begonnen met veel vertrouwen aan de wedstrijd en dat wierp in de vijftiende minuut meteen zijn vruchten af. Dennis Telgenkamp had een goede redding op een van de schoten van de thuisploeg, waarna Jeroen Veldmate (toen nog speler van FC Emmen, nu bij Go Ahead Eagles) en Cas Peters de counter in gang konden zetten. Met een goede pass van Peters richting Alexander Bannink was het Bannink die de club uit Drenthe op voorsprong wist te zetten. Met een goed geplaatst schot in de linkerhoek slaagde hij erin doelman Sonny Stevens te passeren: 0-1.

Maar de Deventenaren namen het initiatief over en de Emmenaren wisten nog maar weinig gevaar te stichten. Een aantal goede reddingen van Telgenkamp zorgden ervoor dat de club de voorsprong behield tot het laatste fluitsignaal voor de rust.

Ook na rust bleef het hard werken voor de winst. Het verschil van maar één doelpunt hield het spannend en de ploeg van Dick Lukkien moest steeds vaker aan de noodrem trekken. In de 84ste minuut moest Glenn Bijl naar de kant door een tweede gele kaart en moest Emmen met tien man verder. Dit maakte het slot van de wedstrijd, voor zover dat kon, nóg spannender. Ondanks dat wisten de Emmenaren zich toch staande te houden en zorgde het laatste fluitsignaal in de 92ste minuut er uiteindelijk voor dat de drie punten mee naar huis gingen.

Deze drie punten leken op korte termijn misschien niet zo veel te betekenen, maar zijn onderdeel geworden van een historisch seizoen. Of FC Emmen ook gepromoveerd zou zijn zonder deze belangrijke winst, blijft een raadsel. Maar dat deze wedstrijd destijds een belangrijke bijdrage heeft geleverd aan het vervolg van het seizoen, dat is wel zeker. Een wedstrijd om zeker van na te kunnen genieten.

Hieronder is de samenvatting van de wedstrijd uit 2018 nog eens terug te zien.