Teleurstellend verlies FC Emmen C1

FC Emmen C1-Cambuur Leeuwarden 0-4
FC Emmen C1 deed slechte zaken door thuis met 4-0 van Cambuur te verliezen. Een bittere nederlaag omdat de Emmenaren in de race zijn voor het kampioenschap maar dat werd woensdagavond geen moment waar gemaakt. FC Emmen C1 speelde de slechtste wedstrijd van het seizoen, het toonde geen agressie, de meeste duels gingen daardoor verloren en als paal en lat in de tweede helft niet in de weg hadden gestaan, was de nederlaag nog veel hoger uitgevallen. In de eerste helft ging het nog wel met in de tiende minuut een kopkans voor Jessie van der Graaf maar drie minuten voor rust kwamen de gasten op voorsprong na een vrije trap die hoog in de doelmoind werd geplaatst. Na de pauze kreeg FC Emmen geen enkele serieuze doelkans, de gasten wel. Cambuur liep fuitend door naar een 0-4 eindstand. Daar tussendoor werd ook nog een keer de paal en drie keer de dwarslat geraakt.
FC Emmen C1: Koops; Bakker (Bos), Kazantzis (Hoff), Kuilder, Bouws (Mensinga); Bal (Kaddouri), Caria, Van der Berg; Ten Voorde, Van der Graaf, Van Mourik (Simon IJzerman).

FC Emmen D1-Drachtster Boys D1 9-1
Zoals de uitslag reeds doet vermoeden waren de Emmenaren een paar klassen beter. In de eerste helft stonden de eerstejaars D-tjes in de opstelling en die bouwden een 3-0 voorsprong op. Herman Hindriks, Dylan van Bree en Julian Mol waren de doelpuntenmakers. De 2-0 van Dylan van Bree was daarbij de 100ste competitiegoal van FC Emmen D1 in het huidige seizoen. Na de pauze brachten Wouter Beijering, Luciano Slagveer en Pascal Huser de stand op 6-0 waarna Drachtster Boys tegenscoorde. Wouter Beijering, Jurgen Locadia en Dylan van Bree tilden vervolgens de stand naar 9-1. Komende zaterdag speelt D1 toevalligerwijs uit tegen Drachtster Boys om op paaszondag in Breda voor het toernooi van De Baronie aan te treden.
FC Emmen D1: Schuldink; Jonkers (10. Van Bree), Westebring, Stollinga, Strating; Chacon, Heerkes, Warmolts (31. Beijering); Huser (31. Locadia), Mol (31. Slagveer), Hindriks.