Terug naar overzicht Terug

Talenten van de Toekomst is van start!


Ruim 25 deelnemers en FC Emmen Naoberschap startte op vrijdag 25 maart met het nieuwe project Talenten van de Toekomst. Niemand minder dan FC Emmen-spits Reda Kharchouch ontving de deelnemers op een zonovergoten De Oude Meerdijk.


Talenten van de Toekomst is een project voor jongeren tussen de 14 en 20 jaar woonachtig in de gemeente Emmen, Coevorden of Borger-Odoorn. Het project heeft een looptijd van zestien weken, waarin deelnemers op maatschappelijk gebied het verschil kunnen gaan maken in de omgeving. Het project bestaat gedeeltelijk uit een groepsproces, maar biedt voldoende ruimte voor een individueel (leer)proces waarbij gekeken wordt naar de persoonlijke interesses en talenten van de individuele jongeren.

Ondertekening 
De eerste dag stond in het teken van een feestelijke kick-off in het stadion van FC Emmen. In de persruimte van FC Emmen tekenden deelnemers, samen met Reda Kharchouch, het projectcontract. De geboren Amsterdammer nam de tijd voor het teken- en fotomoment met alle aanwezige deelnemers en afsluitend was er tijd voor een vragenronde. Ook Reda zelf had nog wat vragen voor de deelnemers. Hij kon zich goed verplaatsen in de deelnemers vanwege zijn eigen (jeugd)ervaringen voordat hij profvoetballer werd. De goalgetter van FC Emmen kon niet genoeg benadrukken wat je ervoor over moet hebben om je doelen te bereiken.

Kennismaken 
Na het ondertekenen van alle projectcontracten en de vragenronde met Reda was het tijd om elkaar te leren kennen. Deelnemers kregen eerst een presentatie over hoe het programma er de komende zestien weken uit komt te zien. Daarna was het tijd om het gesprek met elkaar aan te gaan door middel van een bingo. De deelnemers gingen op zoek naar raakvlakken en gedeelde hobby’s. In de eerste week staat onderling kennismaken ook nog centraal.

Doelen stellen 
Na het kennismaken staat elke week in het teken van persoonlijke ontwikkeling. Om dat te bewerkstelligen lopen de deelnemers mee met maatschappelijke projecten van FC Emmen Naoberschap, maar gaan zij zich ook inzetten tijdens te leveren buurtbijdrages. De inzet en creativiteit wordt beloond met toffe prijzen. Ook gaan de deelnemers andere jongeren ontmoeten die zich via andere betaald voetbalclubs hebben aangemeld voor dit project. De ontmoeting vindt plaats bij onderlinge voetbalwedstrijdjes. Kortom, de deelnemers gaan de komende weken laten zien wat zij in hun mars hebben!