Terug naar overzicht Terug

Supporterspraot: Rolf Kok


Naam: Rolf Kok

Waar kom je weg: Barger-Oosterveld

Waarom FC Emmen: Ik ben door mijn vader Corrie Kok besmet met het Emmen-virus. Mijn weekenden zagen er op jonge leeftijd als volgt uit: zaterdagmorgen zelf voetballen, zaterdagmiddag samen naar de A1 in de Coca Cola competitie, wat destijds de hoogste competitie was. Zaterdagavond naar FC Emmen, dan zondagmorgen de jonge veteranen van VV Emmen bekijken, zondagmiddag naar het eerste elftal van DVC’59 en maandagavond naar het tweede van FC Emmen. FC Emmen was de baas op de Meerdijk en ik kon als klein jochie van 12 jaar enorm genieten van het fanatisme en de spanning die er toen was.

Mooiste moment van FC Emmen: Het doelpunt van Rudi Metz tegen sc Heerenveen in de nacompetitie van 1990 was het mooiste en meest intense moment dat ik ooit beleefd heb in een voetbalstadion. Wat een ontlading en een vreugde op de Meerdijk.

Met wie ga jij, wanneer het weer kan, naar De Oude Meerdijk: Ik ging altijd met m’n pa en twee kameraden naar het stadion en dat zijn we eigenlijk altijd blijven doen. Wij stonden altijd op het talud waar nu de noordtribune staat, vanaf 1997 hebben we daar gezeten.

Wat mis je het meest nu je niet naar het stadion mag: Wat ik het meeste mis in deze tijd is het opbouwen van de spanning richting een wedstrijd. Eerst even samenkomen bij Melody en daarna met elkaar op de fiets naar het voorplein om gezamenlijk de wedstrijd te beleven in het stadion. Voetbal is voor mij veel meer dan de wedstrijd, het gaat om de hele voetbalbeleving van een wedstrijddag, zowel thuis als uit.

Bericht aan de spelers: Blijf altijd knokken! Dat is het minste dat je voor de club en supporters kunt doen.

Rolf, we wensen je een fijne verjaardag!

Rolf Kok (links) in FC Emmen-shirt in het Zwarte Woud (foto: Rolf Kok)