Succesvolle dag voor jeugdafdeling

FC Emmen A1-Haarlem A1 2-0
De A-jeugd hield in tegenstelling tot een week eerder een voorsprong van twee goals ook in de extra tijd vast. Wat veldspel betreft oogde dat van Haarlem een tikkeltje beter maar tot opgelegde kansen leidde het nauwelijks. Behalve een schot net naast van Rik-Jan de Groot ruim halverwege de eerste helft creëerde ook FC Emmen weinig. De piepjonge scheidsrechter Tuntelder had intussen de nodige moeite om de rust in het veld te bewaren, zo leidde een zware overtreding op Mattheus Moolhuizen kort voor rust tot een massale duw- en trekpartij. Na rust zette Björn Zwikker met een prachtige goal de Emmenaren op voorsprong. In de 64e minuut werd hij door Janko Dekker aangespeeld en nam de bal ineens op de slof: 1-0. Het bleef een spannend duel tot drie minuten voor tijd de net ingevallen Randy van der Weide voor trok op Richard Johannes die koppend de eindstand op 2-0 bepaalde.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Kleinenberg, Roukema, De Roo, De Almeida; Dekker, Zwikker (87. Dost), Moolhuizen; Manuel (76. Van Bergen), De Groot (87. Van der Weide), Johannes.

Kevin Görtz: vrijdag basisspeler in het eerste, zaterdag waterdrager bij A1.

Rick Kleinenberg in actie.

Lennon Ebeltjes koestert de bal.

Mattheus Moolhuizen ligt op de grond wat leidde tot commotie.

Björn Zwikker brak met zijn 1-0 de wedstrijd open.

Go Ahead Eagles B1-FC Emmen B1 0-3
Thuis hadden de Emmenaren met 2-0 verloren maar draaiden deze keer de boel om. De zege was behalve dik verdiend ook broodnodig. ,,Ze hebben het uitstekend gedaan”, vond coach Joseph Oosting. ,,We moeten punten halen en dat kan alleen door als een hecht team op te treden. Dat heeft de groep uitstekend opgepakt.”
De Emmenaren kwamen in de tiende minuut op voorsprong. Een voorzet van Corbin Kuilder werd door Wouter van Aanholt op de lat gekopt waarop Frank Schijff het karwei afmaakte: 0-1. Op slag van rust leek Wesley Wakker een solo succesvol af te ronden maar hij mikte over. Zo’n tien minuten na de pauze stoof aanvoerder Wesley Wakker vervolgens langs een handvol verdedigers en zette FC Emmen op 0-2. Vijf minuten voor tijd verhoogde de voor de geblesseerd geraakte Wakker ingevallen Gianluca Caria met een mooi lobje tot 0-3.
FC Emmen B1: Pieter IJzerman; De Vries, Wolbers, Siekman, Van der Berg; Schijff, Kuilder, Van Aanholt; Beeksma, Ten Voorde (Van der Graaf), Wakker (Caria).

BV Veendam C1-FC Emmen C1 0-5
Simon IJzerman was de gevierde man bij FC Emmen met een puntgave hattrick in de eerste helft waarmee hij zijn ploeg naar 0-3 schoot. Hij scoorde in de 19e, 25e en 31e minuut. Na de 0-1 raakte BV Veendam nog de paal maar dat was het enige wapenfeit voor de Groningers. Een kwartier na de doelwisseling werd Simon IJzerman in het strafschopgebied onderuit gehaald waarop een strafschop volgde. Mike Koenders benutte deze vlekkeloos. Simon IJzerman haalde het einde van de wedstrijd overigens niet wegens nekklachten. Die leken zo ernstig dat hij naar het ziekenhuis in Stadskanaal werd vervoerd maar het resultaat van het onderzoek was voor hem echter positief. Invaller Herman Hindriks smaakte het genoegen de 0-5 te scoren.
FC Emmen C1: Berends; Westebring, Fokkens, Hoff (1. Mensinga), Bos; Poelstra, Heerkes (55. Locadia), Koenders (55. Hindriks), IJzerman, Van Bree (50. Slagveer), Beijering.

FC Emmen D1-Urk D1 3-0
Op het hobbelige veld 2 van sportpark Meerdijk maakte FC Emmen in feite na een helft spelen het karwei al af. Michael Chacon (2) en Pascal Huser hadden voor een 3-0 voorsprong gezorgd. De thuisploeg miste ook nog diverse mooie kansen om de voorsprong naar een hoger niveau te tillen. De Urkers gaven na de pauze weinig ruimte meer weg terwijl bij FC Emmen ruimhartig van de wisselmogelijkheden gebruik werd gemaakt. Die combinatie was er de oorzaak van dat de produktie van FC Emmen bleef steken.
FC Emmen D1: Bos (31. Rob Schuldink); Rijkens (31. De Jong), Jonkers, Bouws, Strating, Warmolts, Meijer (31. Mol), Wessels (31. Westebring), Huser (31. Rasevic), Chacon, Wouter Schuldink (31. Ypenburg).

Michael Chacon heeft net de 2-0 gescoord maar tot overdreven vreugde leidde het niet.