Succesvol weekend voor de jeugd

FC Emmen O21 nam het op De Oude Meerdijk op tegen Willem II O21 en moest genoegen nemen met een punt. De ploeg van trainer Nico Haak kreeg via Tim Lemmen de eerste kans van de wedstrijd, maar de bal eindigde naast het doel. Aan de andere kant voorkwam de debuterende doelman Owen van der Vlag de openingstreffer. In de laatste minuut kwam FC Emmen O21 dan toch op voorsprong. Tyrell Strik scoorde vanaf de achterlijn via een Tilburgs been de 1-0. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kwamen de gasten uit Tilburg twintig minuten voor tijd langszij. Al snel kwam Onder-21 de klap te boven; twee minuten later stond het namelijk alweer 2-1. Invaller Bujazid Hegic was trefzeker uit de rebound. Maar opnieuw konden de Emmenaren de voorsprong niet vasthouden. In de 82e minuut werd het 2-2. In de blessuretijd kreeg FC Emmen O21 de kans om alsnog te winnen. De scheidsrechter wees naar de stip nadat er hands werd gemaakt uit een voorzet van Tom Hulshof. Aanvoerder Jan Quispel miste, waardoor het bij 2-2 bleef.

FC Emmen O18 speelde op De Oude Meerdijk de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van FC Groningen O18 en speelde ook met 2-2 gelijk. Na een kwartier spelen kwam de ploeg van Mark Looms op een 1-0 voorsprong. Na goed doorzetten van aanvoerder Jesper Mosselaar tikte Tim Lemmen van dichtbij binnen. Dit wat tevens de ruststand. In de tweede helft kantelde de wedstrijd en kwam FC Groningen O18 al vrij snel op gelijke hoogte. Een kwartier voor tijd kwamen de Groningers zelf op voorsprong. Maar twee minuten later stond het alweer gelijk. Tim Lemmen schoot van grote afstand prachtig binnen en maakte zo zijn tweede van de middag. Beide ploegen gingen vervolgens nog voor de overwinning, maar gescoord werd er niet meer.

FC Emmen O16 kreeg bezoek van FC Volendam O16 en won na een lastige openingsfase uiteindelijk met 3-0. De ploeg van trainer Ommar Jager moest in de wedstrijd komen. Het was vooral te onrustig aan de bal. FC Volendam O16 had de controle over de wedstrijd en kreeg ook een aantal kansen op de openingstreffer maar die viel alsnog aan de goede kant. Spits Lars Miedema wist voor de rust zelfs twee keer te scoren. In de tweede helft besliste Stan van Manen de wedstrijd na een perfecte counter. In de slotfase leek FC Volendam O16 nog de eretreffer te maken, maar deze werd afgekeurd wegens buitenspel. Een terechte overwinning, volgens trainer Jager.

FC Emmen O14 nam het in dit prille seizoen al voor de tweede keer op tegen NEC Nijmegen O14. Het team van trainer Willem van Loenen schakelde twee weken geleden de Nijmegenaren na strafschoppen nog uit in het bekertoernooi. Ook deze keer zegevierde FC Emmen O14, nu met 3-0. Goudhaantje was spits Youssef Karamou, die alle treffers voor zijn rekening nam en dus een hattrick maakte.

FC Emmen O13 ging op bezoek bij De Graafschap O13 en verloor met 1-0. De ploeg van trainer Albert-Jan van Oosten had in de beginfase de overhand, maar het ging telkens mis in de eindfase. De Graafschap O13 wist na 25 minuten spelen wel te scoren en dit bleek uiteindelijk genoeg voor de overwinning. FC Emmen O13 toonde wel progressie ten opzichte van de voorgaande wedstrijden maar moet zich in de komende weken vaker gaan belonen met doelpunten.

FC Emmen O12 en FC Emmen O11 spelen dit seizoen in de Landelijke Twin Games competitie. O12 ging op bezoek bij NEC Nijmegen O12, terwijl O11 het thuis opnam tegen AZ Alkmaar O11. In deze leeftijdscategorieën staat individuele ontwikkeling voorop. De uitslagen van deze wedstrijden worden derhalve niet gepubliceerd.