Terug naar overzicht Terug

Strafschoppen bezorgen D-jeugd winst


SC Enschede C1-RJO Heerenveen/Emmen C2 0-3
SC Enschede bleek een taaie tegenstander en het duurde tot ruim na de pauze voordat de Emmenaren de scoren konden openbreken. In de eerste 35 minuten had FC Emmen wel het betere van het spel maar het leidde niet tot doelpunten. De thuisclub kon op een grote kans bogen maar doelman Joost Schrik bleek een goede doelman. Het bleef ook in het tweede bedrijf een spannende affaire tot in de 53e minuut de Emmenaren een strafschop kregen toegewezen. Stefan Kikkert sololeerde het strafschopgebied binnen, werd aangetikt en kreeg terecht een strafschop toegewezen. Hij nam de trap vanaf elf meter zelf en bracht de stand op 0-1. Tien minuten later verhoogde Matthijs Hensens, na rust ingevallen door Sadik Spijodic, de voorsprong tot 0-2 en in de slotminuut maakte Tom Heerkes er nog 0-3 van.
RJO Heerenveen/Emmen C2: Schrik; Arends, Graver, Komduur, Blekkink, Nijkamp (36. Kroeze), Boer, Heerkes, Kikkert (65. Zeilstra), Berends (45. Baas), Spijodic (36. Hensens. 


RJO Heerenveen/Emmen D2-LSC D1 4-1
De wedstrijd was amper drie minuten oud toen de thuisclub al op 2-0 stond door het benutten van twee strafschoppen. Op beide beslissingen van scheidsrechter Ben Drosten viel niets af te dingen en respectievelijk Levon van Dijk en Jan Scholten schoten de Emmenaren naar 2-0. Dat de Emmer formatie moeilijk tot scoren komt was een week eerder in de uitwedstrijd tegen Urk al gebleken toen na een enorm overwicht toch met 1-0 werd verloren. Ook nu wilden de doelpunten niet vlotjes komen want de stand bleef tot aan de pauze gehandhaafd. Wel mikte Roelof van Dijk een keertje op de lat. Ook de 3-0 viel uit een strafschop die in de 47e minuut terecht werd toegekend. Jan Scholten schoot onberispelijk in. Een minuut later sloegen de Snekers even terug met de 3-1 maar vier minuten nadien werd het verschil weer op drie goals teruggebracht toen Twan Berends eindelijk een velddoelpunt fabriceerde.
RJO Heerenveen/Emmen D2: Beugelink; Bijlsma (45. Timmer), Muusse (31. Jochem Scholten), Spang (31. Fokke), Harms (45. Bos), Levon van Dijk (45. Hindriks), Scheper, Lambers (40. Hoogeveen), Luiken (45. Gierveld), Roelof van Dijk (45. Berends), Jan Scholten.   

 

Aanvoerder Rogier Luiken stuit op de Sneker doelman.

 

Thyrann Lambers passeert de verdediger maar het zou geen doelpunt worden.

 

De kopbal van Jochem Scholten (17) werd van de doellijn gehaald.

 

Jan Scholten (uiterst rechts) schiet de 3-0 binnen vanaf elf meter.