Terug naar overzicht Terug

Stichting Naoberschap United officieel van start


Onder grote belangstelling heeft het bestuur van de stichting Naoberschap United in de persruimte van stadion De Oude Meerdijk de stichtingsakte ondertekend. Deze stichting is een prachtig, nieuw initiatief van FC Emmen, waarmee het meer dan ooit van betekenis op maatschappelijk gebied wil zijn voor Emmen en omgeving. Voorzitter Eric van Oosterhout zette als eerste zijn handtekening onder de akte, waarna de andere bestuursleden volgden.


Met Naoberschap United wil FC Emmen activeren, verbinden en aanjagen. Maar het wil ook het bedrijfsleven de mogelijkheid geven om aan maatschappelijk verantwoord ondernemen te doen. Bedrijven die zich aansluiten bij Naoberschap United ontvangen een certificaat waarmee kan worden aangetoond dat zij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen doen. Daarnaast heeft het bedrijfsleven dat aansluit bij Naoberschap United, ook nog een aantal behoorlijke fiscale voordelen. Dat komt omdat Naoberschap United de ANBI-status heeft toegewezen gekregen.

Met de verzamelde gelden organiseert Naoberschap United maatschappelijke projecten. Van het begeleiden van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt naar een baan tot een eenzame ouder het gevoel geven dat hij of zij er nog steeds toe doet. Om het plaatje helemaal compleet te maken spelen spelers, trainers en medewerkers van FC Emmen een cruciale rol in de uitvoering.

Kortom, Naoberschap United gaat de aloude waarden weer in ere herstellen en deze koppelen aan de vele mogelijkheden die FC Emmen als voetbalclub met haar achterban kan bieden op maatschappelijk gebied. Wilt u meer informatie ontvangen over Naoberschap United over wat Naoberschap United voor u kan betekenen? Neem dan gerust contact op met Jos Schaart ([email protected]).

Ondertekening Naoberschap United bij Fc Emmen Foto Boudewijn Benting  Emmen km 10
Het stichtingsbestuur
Ondertekening Naoberschap United bij Fc Emmen Foto Boudewijn Benting  Emmen km 10
Initiatiefnemer Henk Eising tekent onder toezicht van burgemeester Eric van Oosterhout (Foto’s: Boudewijn Benting)