Terug naar overzicht Terug

Een bericht van onze voorzitter voor jouBeste supporters,

Het is al een tijdje leeg op De Oude Meerdijk. Sinds 7 maart, toen het laatste fluitsignaal klonk in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen VVV, hebben we elkaar niet meer gezien.

Was er eerst nog een kortstondige hoop om het seizoen met publiek uit te kunnen voetballen, werd dat later voetballen zonder publiek en kwam vorige maand het bericht dat er dit seizoen helemaal niet meer gevoetbald zal worden.

In 2004 en 2012 heb ik een reddingsoperatie mogen leiden om onze FC van een ondergang te redden. De reddingsoperatie van 2012 was een bijzondere omdat we met een soort ‘carte blanche’ het roerige verleden, met veel ups maar helaas ook enkele downs, achter ons konden laten. Veel financiële offers zijn er toen gebracht en ‘FC Emmen 2.0’ was geboren.

Vanaf seizoen 2012/2013 hebben we als club (en dat is iedereen met elkaar!) telkens stapjes omhoog gemaakt. Uiteindelijk resulteerde dit in de historische promotie op 20 mei 2018.

Na meer dan 30 jaar in de eerste divisie te hebben gebivakkeerd, hielden velen het promoveren voor onmogelijk. Het zou blijven bij ‘het dromen van de eredivisie.’

Maar door een intrinsiek, realistisch en overtuigd geloof zijn er dingen mogelijk waarvan je vooraf denkt dat ze onhaalbaar zijn.

Na de promotie stak er een virus de kop op. Inderdaad, het FC Emmen-virus! Gevoed door een stuk trots, verspreidde het zich sneller dan menigeen had kunnen denken.

De wisselwerking tussen jullie en de mannen van Dick Lukkien was ongekend. Het kreeg zelfs landelijke aandacht wat er allemaal gebeurde tijdens een thuiswedstrijd. Op FOX werd zelfs gezegd: “Je moet het een keer meemaken. Het is weliswaar een eindje rijden, maar het is echt de moeite waard!”

Ook Dick heeft in persconferenties en in de media jullie vaak geroemd omdat ons elftal zich door moeilijke wedstrijdfases vocht mede door het “fantastische thuispubliek.” Allemaal dankzij de vele sfeeracties van onze supportersvereniging Rood-Wit en het meedoen van de rest van de supporters en sponsoren. Door jullie beleving kolkt het stadion, iedere wedstrijd opnieuw.

In ons debuutjaar kregen we na een uitwedstrijd tegen Ajax het predicaat ‘campingelftal’ opgeplakt. Dat zou niks worden met FC Emmen. We werden wederom betiteld als een eendagsvlieg. Maar ze vergaten iets. De rest van Nederland wist namelijk niet dat wij met onze trots kunnen strijden totdat we erbij neervallen! En dat hebben we met elkaar aan de rest van Nederland laten zien.

De indrukwekkende spandoeken van onze Brigata Fanatico gaven aan hoe we ons hebben gevoeld. Bij de laatste wedstrijd in ons eerste seizoen was te lezen dat “niemand had gezegd dat het makkelijk zou worden.” Bij de opening van het afgelopen seizoen dat we “terug waren van de camping.” De bereidheid om te strijden spatte ervan af!

En wat hebben we twee fantastische seizoenen achter de rug in de eredivisie!

Dan gebeurt er iets volkomen onverwachts. Een ander virus breekt uit. Een kwaadaardig virus dat onze doelen wil verstoren. De competitie wordt stilgelegd. In april wordt besloten dat de competitie definitief wordt afgebroken.

Maar we zijn nog niet klaar!

We zijn namelijk met z’n allen op weg om een stabiele eredivisieclub te worden!

We willen met ons FC Emmen-virus dat kwaadaardige virus overwinnen!

Elke euro telt in deze periode en er worden offers gevraagd van ons allemaal. Ik doe een morele doch dringende oproep aan jullie, om ons te steunen waar mogelijk.

Namens bestuur, directie, medewerkers, trainers en spelers een oproep om ook deze strijd samen aan te gaan!

Ronald Lubbers
Voorzitter FC Emmen