Terug naar overzicht Terug

Stem op FC Emmen!


We hebben jouw hulp nodig om zaadbalkanker onder jonge mannen in Drenthe te stoppen! Met #CheckJeBallen willen we meer aandacht vragen voor zaadbalkanker en jonge mannen aanmoedigen om maandelijks hun eigen ballen te checken. Want als je er vroeg bij bent, is de kans op genezing aanzienlijk groter!

Stem daarom nu op #CheckJeBallen in de Voetbal Geeft Prijs van de Eredivisie en VriendenLoterij, zodat we dit project kunnen uitvoeren. Je maakt dan bovendien kans op twee seizoenkaarten!

Over zaadbalkanker
Zaadbalkanker is de meest voorkomende kankersoort bij mannen tussen 15 en 39 jaar en wordt ongeveer 800 keer per jaar gediagnosticeerd. Helaas krijgen ongeveer 300 van deze jongemannen de diagnose uitgezaaide zaadbalkanker. Mannen die de ziekte ontdekken in een vroeg stadium hebben een overlevingskans van meer dan 95%. Daarom is het belangrijk dat mannen regelmatig hun ballen checken. De doelgroep van mannen tussen 15 en 39 jaar is echter niet gemakkelijk te bereiken. Vandaar dat FC Emmen in samenwerking met hoofdsponsor EasyToys en Stichting Zaadbalkanker jonge mannen in de regio wil aansporen om maandelijks hun ballen te checken: van levensbelang en zo simpel te doen.