Terug naar overzicht Terug

Stadions moeten en kunnen open voor publiek!


FC Emmen en alle andere betaald voetbalclubs willen dat er 28 januari weer supporters worden toegelaten bij wedstrijden. Wij zijn altijd heel meegaand en coöperatief geweest maar de rek is eruit. Keer op keer hebben we aangetoond op een verantwoorde manier wedstrijden met publiek te kunnen organiseren: geen besmettingen, en goede en gedegen controles.

Daar wordt in Den Haag weinig tot niets mee gedaan.

Wij kunnen niet langer zonder publiek spelen. Vorig jaar seizoen leidde dat tot een verlies van meer dan € 100 miljoen voor de sector. En de schade voor de langere termijn is ernstig. Zeer ernstig! Voetbal zonder publiek is geen voetbal.

In de rest van Europa zijn de stadions wel of gedeeltelijk open. Terwijl wij te maken hebben met dezelfde Omikron-variant.

Lands grootste entertainmentindustrie en nummer 1 sport wil haar eigen broek ophouden. Wij zijn voor 8 miljoen Nederlanders wekelijks HET vertier. Maar dat wordt ons nu zo goed als onmogelijk gemaakt.

Op dit moment is er nog geen 100% compensatie voor alle wedstrijden die wij noodgedwongen zonder publiek moeten spelen. NOW en andere generieke regelingen zijn niet toereikend. Het tempo van besluitvorming in politiek Den Haag is te traag. Daar kunnen we niet op wachten.

Het demonstratief opengaan van de stadions is de onvermijdelijke volgende stap. Dit zijn we ook verplicht aan onze loyale supporters. Wij zullen er als clubs alles aan doen om zo snel mogelijk weer met publiek te kunnen voetballen.

Wij willen ons altijd constructief opstellen en onderdeel van de oplossing zijn en blijven. Ook nu weer. Ook met Den Haag en de nieuwe minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.