Speelronde Bijzondere Eredivisie bij FC Groningen

Afgelopen zondagochtend vertrok de FC Emmen-spelersbus richting het hoge noorden. Het FC Emmen G-voetbalteam mocht namelijk weer in actie komen tijdens een speelronde van de Bijzondere Eredivisie. Op sportpark De Kring in Hoogkerk stonden twee spannende wedstrijden op het programma. De eerste wedstrijd mochten de Emmenaren het opnemen tegen Ajax en de tweede wedstrijd tegen FC Groningen.

De zesde speelronde van de Bijzondere Eredivisie werd geopend met de opkomst van alle G-voetballers en een kort welkomstwoord van de algemeen directeur van FC Groningen, Wouter Gudde.

FC Emmen maakte zich met een fanatieke warming-up klaar voor de eerste wedstrijd tegen Ajax. De Amsterdammers begonnen scherp aan de wedstrijd en dat resulteerde in een vlotte 0-1. Waar FC Emmen op zoek ging naar de gelijkmaker, was het Ajax dat de voorsprong wist uit te breiden. Het was nu aan de Drentse ploeg om iets terug te doen. Gefocust op de aansluitingstreffer begonnen de spelers van trainers Jan Dijkgraaf en Gert Willems de tweede helft. Dit resulteert al snel in een terechte 1-2 van Ruben Willems en zo kwam FC Emmen terug in de wedstrijd. Helaas had de Ajax-keeper een sterke dag en wist hij de overwinning voor Ajax over de streep te trekken.

Na de nederlaag tegen Ajax waren de spelers van FC Emmen extra gebrand op een resultaat tijdens de tweede wedstrijd, tegen FC Groningen. De wedstrijd was tijdens de eerste helft in evenwicht. De 0-0 ruststand was een goede afspiegeling van de krachtsverhoudingen. Met wat bruikbare tips van de trainers begonnen de spelers aan de tweede helft op zoek naar de overwinning. Dankzij twee doelpunten van Keano Sikken kwam die overwinning er ook. Zo werd de speelronde met een goed gevoel afgesloten.

Het enthousiaste FC Emmen G-voetbalteam vertrok tegen het einde van de middag weer met de spelersbus naar Drenthe. Op 26 maart staat de volgende speelronde van de Bijzondere Eredivisie op het programma. De wedstrijden vinden dan plaats bij N.E.C. Nijmegen.

Foto’s via: Erik Spiekman