Terug naar overzicht Terug

Spanning neemt toe in de Jupiler League


 FC Emmen hoopt tegen RBC Roosendaal de reeks van twee overwinningen verder uit te kunnen bouwen. Bij winst op de formatie uit Roosendaal, beide teams hebben evenveel punten, belandt FC Emmen in ieder geval voor het eerst dit seizoen in het befaamde linkerrijtje. Verder speelt TOP Oss nog een rol dat wat punten betreft op gelijke hoogte staat maar vrijdagavond bij koploper RKC Waalwijk op bezoek moet.
FC Emmen-RBC Roosendaal is dus een duel waarbij veel op het spel staat. FC Emmen trainer Gerry Hamstra verwacht dat zijn ploeg daarvan is doordrongen. ,,Immers als we zelf winnen van RBC, deel je niet alleen een mentale tik uit maar weet je ook dat je door kunt groeien. Maar dan moeten we er wel voor zorgen dat er minder fouten worden gemaakt dan tegen AGOVV het geval was. Over de manier waarop we de tegengoals kregen hebben we uitvoerig gesproken en op de trainingen aandacht besteedt.”
De wedstrijd in Apeldoorn eindigde dus in een overwinning maar het kreeg tevens als gevolg dat vrijdagavond met Frank Broers, Michael van der Kruis en Kevin Görtz drie basisspelers ontbreken: allemaal verdedigers dus. Daar staat tegenover dat RBC Roosendaal met Benny Kerstens en Sjoerd Schrier ook twee geschorste spelers telt.
FC Emmen krijgt voor de achttiende keer in de geschiedenis bezoek van RBC. In de zeventien voorgaande duels waren de resultaten vrij eenzijdig in het voordeel van de Emmenaren met elf overwinningen, vier gelijke spelen en slechts twee nederlagen. De laatste onderlinge ontmoeting in Roosendaal eindigde echter in een fikse 4-0 nederlaag en die wedstrijd ligt het verst in het geheugen.