Sombere dag voor jeugdafdeling FC Emmen

Het was een zwarte dag voor de jeugdafdeling van FC Emmen. Van de acht teams gingen maar liefst zeven ploegen onderuit. Positieve uitzondering was onder 15 dat thuis met 6-4 van Hollandia O15 won.

FC Emmen O19-AFC JO19 1-2
FC Emmen onder 19 heeft een kostbare nederlaag tegen het bezoekende AFC geleden. In de eerste helft lagen er mogelijkheden voor de Emmenaren maar na de pauze werd geen enkele serieuze mogelijkheid gecreëerd. Wellicht dat het duel anders was verlopen indien Jearl Margaritha in de negende minuut een droomkans had benut. Hij kon profiteren van een flater van de AFC-doelman maar mikte vervolgens voor een leeg doel centimeters naast. Halverwege stichtte Thijs Dallinga met een kopbal nog gevaar maar ook deze bal ging naast. In de 35e minuut nam AFC de leiding via een benutte strafschop. Doelman Kjell Scherpen haalde de AFC’er Ayrton Dol onderuit die zelf de trap van elf meter benutte. Kort voor de pauze kwam FC Emmen op gelijke hoogte via een intikker van Thijs Dallinga. De treffer zorgde voor irritatie omdat de gasten FC Emmen onsportief gedrag verweten. Na de pauze werd het duel niet beter op met aan FC Emmen zijde veel onzorgvuldige passes die de opbouw verstoorden. AFC werkte echter hard voor de winst en werd er mee beloond met een benutte vrije trap ineens in de 72e minuut door Dol die ook de 0-1 had gescoord. FC Emmen perste er nog wel een slotoffensiefje uit zonder echt gevaarlijk te worden.
FC Emmen JO19: Scherpen; Osazee, Berends (79. Hindriks), Engbers, Roosken, Deiman (85. Timmerman), Quispel, Aalderink, Carty (30.  Verheul), Dallinga, Margaritha.

DSCF3909

Jearl Margaritha komt niet aan de bal.

DSCF3916

Thijs Dallinga is naar de zijkant uitgeweken.

DSCF3920

De winnende treffer wordt gescoord door Ayrton Dol (6) met een vrije trap ineens.

DSCF3931

Aron Timmerman (3) in de voorste lijn als extra stormram.

FC Utrecht JO17-FC Emmen JO17 4-1
De ploeg van trainer Rick Slor ging met 4-1 onderuit bij de hekkensluiter. Via een ongelukkig tegendoelpunt in de tweede minuut kwamen de Emmenaren op een 1-0 achterstand. Vlak daarna viel Job Vermeulen uit met een enkelblessure. Een slecht begin voor FC Emmen onder 17. En daar bleef het niet bij, want even later viel het tweede tegendoelpunt. Door een rake kopbal van Jordy Luchies kwam FC Emmen onder 17 terug in de wedstrijd. De aanvoerder kopte binnen na een een gevaarlijke vrije trap van Bjorn Plaggenborg. In de tweede helft ging FC Emmen onder 17 op zoek naar de gelijkmaker, maar de doelpunten vielen aan de andere kant. In de slotfase liep FC Utrecht onder 17 uit naar een 4-1 overwinning. Het betekende voor hen de eerste overwinning van het seizoen. Door de nederlaag loopt FC Emmen onder 17 de aansluiting met de top acht mis. Volgende week zaterdag 25 november komt NEC/FC Oss onder 17 op bezoek in Emmen.
FC Emmen JO17: Brian Haak, Bjorn Klaassens, Jordy Luchies, Mart Bloeming, Lars Dijk, Jelmer Keen, Emiel de Vries (59. Rowin Schuiling), Bjorn Plaggenborg, Jeroen Welles, Job Vermeulen (10. Tom Bosman), Sven Jager

FC Emmen JO15-Hollandia JO15 6-4
Op zich een alleraardigste wedstrijd met een spannend scoreverloop en in totaal tien doelpunten. En op het einde wint FC Emmen van een tot dan toe ongeslagen elftal dat in de voorgaande duels slechts drie goals had geïncasseerd. Er was natuurlijk ook wel iets op aan te merken. Zo klaagde FC Emmen coach Robin Witte er over dat alle tegengoals ontstonden uit de omschakeling. ,,Onze verdediging speelde ook een zwakke wedstrijd maar zoiets begint natuurlijk voorin.’’ FC Emmen opende via Jamai Kriekjes de score na een pass van Milan Draijer. Hollandia kwam terug en nam met 1-2 de leiding waarbij de tweede goal een treffer in eigen doel van Davey Slomp was. Maurice Tinholt zorgde echter nog voor een gelijke ruststand met zijn 2-2. FC Emmen kwam na de pauze via Luca Broers op 3-2 maar Hollandia boog de achterstand in drie minuten om in een 3-4 voorsprong. Luca Broers, Jamai Kriekjes en nogmaals Luca Broers bepaalde evenwel de eindstand op 6-4.
FC Emmen JO15: Runhart; Draijer, Funke, Slomp, Meijles, Mansaray (Fik), IJpelaar, Roufs, Broers, Tinholt, Kriekjes.

Achilles ’29 JO14-FC Emmen JO14 3-2
In Groesbeek kwam FC Emmen goed uit de startblokken. Er werd vroeg druk gezet en diverse kansen gecreëerd. Dat resulteerde in de 0-1 in de achtste minuut na een intikker van Florian Zeqiri. Ondanks een groot veldoverwicht en diverse kansen voor FC Emmen bleef het bij 0-1 tot de rust. Direct na het fluitsignaal voor de tweede helft kwam Achilles onverwacht terug in de wedstrijd na een blunder in de Emmer achterhoede en stond het zomaar 1-1. FC Emmen was van slag en binnen negen minuten tilde Achilles de stand naar 3-1. FC Emmen won geen duel meer en het overwicht van de eerste helft was volledig verdwenen. FC Emmen zette nogmaals aan en paal en lat werden geraakt. Vijf minuten voor tijd werd het nog spannend toen Florian Zeqiri de 3-2 binnenschoot. Ondanks verwoede pogingen bleef het bij een 3-2 nederlaag wat een enorme teleurstelling was. FC Emmen had de wedstrijd voor de rust moeten beslissen en tien minuten van onachtzaamheid werd het team uiteindelijk fataal.
FC Emmen JO14: De Vree, Meijer, Boer, Zwikker, Falke (Tempelman), Brouwer, Egberts, Van der Haar, Ridderbusch (Kuik), Lemmen (Lamberink), Zeqiri.

AZ JO13-FC Emmen JO13(1) 12-0
FC Emmen onder 13 jaar kreeg een verschrikkelijk pak slaag van koploper AZ JO13. De Emmenaren werden van het kastje naar de muur gestuurd. Na een 7-0 ruststand eindigde het duel in 12-0. De Emmenaren hebben nog geen enkel punt en staan troosteloos op de veertiende plek met acht punten achterstand op nummer dertien FC Groningen JO13.

Be Quick JO13-FC Emmen JO13(2) 9-0
Na de oefenzege een week eerder op PEC Zwolle gingen de Emmenaren vol vertrouwen naar de Esserberg in Haren. Maar de Emmenaren kwamen van de koude kermis thuis. In de stromende regen en een ijskoude tegenwind stond Be Quick na vijf minuten al op 2-0. Na tien minuten kwam FC Emmen wat beter in de wedstrijd en kreeg ook mogelijkheden op de aansluitingstreffer maar in de afwerking was het niet fortuinlijk. Be Quick strafte echter elk foutje af en leidde na een helft spelen al met 6-0. In de tweede helft ging het wat meer gelijk op. FC Emmen kreeg mogelijkheden maar rondde ze niet af, iets wat Be Quick wel deed. Zelfs een door Finn Hoogeveen genomen strafschop ging er niet in.
FC Emmen JO13(2): De Weerd: Woest (Dekker), Jonker (Hoogeveen), Hindriks (Doumbiaya), Joseph (Van Damme), Mertens, Ruigrok, Cisse (Woest), Bazuin (Nsegiyumva), Kriekjes, Oranen.

Udiros JO11(1) – Emmen JO11(1) 4-1

Emmen JO11(2)-Hoogeveen JO11(1) 4-5.