Sneu verlies Jong FC Emmen

Jong FC Emmen is een soort angstgegner voor FC Groningen en dat leek ook donderdagavond in het aloude Oosterpark stadion weer het geval te zijn. De Emmenaren kregen de meeste kansen en domineerden de wedstrijd voor het grootste deel. In de 25e minuut raakte Reno van Eeken bijvoorbeeld buitenkant paal en tien minuten later stond Gerben Tieltjes alleen voor de doelman maar slaagde er niet in deze te passeren. In de slotminuut mazzelde FC Emmen nog wel even toen Gerrie Snip op de doellijn redding moest brengen.
Acht minuten na de pauze kwam Jong FC Emmen verdiend op voorsprong. René Wessels bediende Mark Veldmate die diagonaal fraai inschoot: 0-1. De marge leek voldoende voor de drie punten tot de Groningers in de 71e en 80e minuut alsnog toesloegen. Eerst was het Rogier Krohne die doel trof terwijl negen minuten later Danny Holla van grote afstand raak schoot. In beide gevallen had doelman Ignas Peek eigenlijk het onheil kunnen afwenden. Een sneue nederlaag waarbij het nog ongeslagen Jong FC Groningen het geluk van de koploper kende.
Jong FC Emmen: Peek; Tieltjes, Bosman, Westerveld, Snip (65. Schenkel); Janga (46. Kamps), Veldmate, Huizinga; Wessels, Manning (83. Jarno Voorintholt), Van Eeken.