Sneu verlies FC Emmen B1

Quick ’20-FC Emmen A1 1-4
Een duidelijke zege voor de Emmenaren die echter nog veel hoger had kunnen en moeten uitvallen. Coach Tom Saintfiet was daardoor half tevreden. ,,De overwinning was natuurlijk goed te noemen maar de afwerking was aan de matige kant.” De openingstreffer viel na een kwartier spelen toen een Oldenzaler verdediger een voorzet van Danny Jaspers in eigen goal werkte. Tien minuten later scoorde de thuisclub wel in het goede doel waardoor het 1-1 stond. Tien minuten voor de pauze nam FC Emmen opnieuw een voorsprong en stond deze niet meer af. Danny Jaspers was de maker. In de tweede helft regende het kansen voor de bezoekers. Randy van der Weide, Björn Zwikker en Bas Dost konden FC Emmen naar een monsterscore voeren maar dat bleef uit. Randy van der Weide scoorde uiteindelijk nog wel twee keer en wel in de 56e en 89e minuut.
*FC Emmen A1 dat de geblesseerde Martin de Roo miste en Joël de Almeida kort na rust met een blessure zag uitvallen, moet spits Rik-Jan de Groot enige weken missen. Hij brak thuis in Ommen een duim.
FC Emmen A1: Ebeltjes; Görtz, Roukema, Dekker, De Almeida (47. Nouri); Van Bergen, Moolhuizen: Jaspers, Zwikker (75. Johannes), Van der Weide; Dost (82. Manuel.

FC Emmen B1-De Graafschap B1 1-2
Sneu verlies voor de Emmenaren die tot zes minuten voor het einde nog met 1-0 aan de leiding gingen. Die voorsprong was na een kwartier spelen tot stand gekomen dankzij een uitstekende goal van Wesley Wakker. Daar voor kregen de Doetinchemmers echter wel een paar dotten van kansen maar slecht afwerken en de uitstekende doelman Pieter IJzerman stonden succes op dat moment in de weg. Ook FC Emmen had nog een mooie kans na een omhaal van Frank Schijff die de onderkant van de lat raakte en volgens de scheidsrechter zonder de achterlijn te zijn gepasseerd weer het veld instuitte, een zeer discutable beslissing. De thuisclub bleef na de openingsgoal met kunst- en vliegwerk overeind, een spelbeeld dat zich na de pauze voortzette. In de 67e minuut kreeg Jessie van der Graaf nog een kopkans maar mikte naast. In de 74e minuut kwam De Graafschap op gelijke hoogte. Er ging jammer genoeg buitenspel aan vooraf maar omdat de assistent-scheidsrechter niet reageerde liet de arbiter het doorgaan. Invaller Rick Smeenk werkte het buitenkansje af: 1-1. Amper een halve minuut later kreeg Wesley Wakker een mogelijkheid voor de Emmenaren maar tikte naast. Door een aantal wissels in de resterende vijf minuten raakte de verdediging van FC Emmen zodanig ontwricht dat de bezoekers in de laatste minuut alsnog met de winst aan de haal gingen. Tim Keurntjes was de veroorzaker van het Emmer leed: 1-2.
FC Emmen B1: Pieter IJzeman; De Vries, Wolbers, Siekman (53. Van der Graaf), Dos Reis (79. Bal); Schijff (75. Kazantzis), Kuilder (66. Oosting), Van der Berg (48. Van Aanholt); Ten Voorde, Wakker, Beeksma.

Frank Schijff lijkt hier te worden afgestopt.

Wesley Wakker op weg naar de 1-0.

Wesley Wakker heeft de 1-0 gescoord.

Corbin Kuilder gaat langs zijn tegenstander.

Sommige Achterhoekers struikelden bijkans over hun eigen broek.

FC Emmen C1-Quick ’20 C1 2-1
De C-jeugd had een zware dobber aan de formatie uit Oldenzaal. Het liet echter wel na in de eerste helft afstand te nemen toen de mogelijkheden er waren. Alleen Gianluca Caria kwam na een kwartier tot scoren maar dat was eigenlijk te weinig. In de tweede helft ging Quick ’20 één op één spelen en bracht de thuisclub daarmee in moeilijkheden. In de 55e minuut doorbrak Wouter Beijering echter de moeilijke fase door met een schitterende knal in de kruising de 2-0 te scoren. Tien minuten voor het einde kwam Quick ’20 na een scimmage voor de goal van Yannick Berends nog terug tot 2-1 maar daarbij bleef het.
FC Emmen C1: Berends; Hoff, Fokkens, IJzerman, Bos; Heerkes (41. Van Bree), Slagveer, Koenders; Locadia, Caria, Beijering.

Urk D1-FC Emmen D1 2-4
FC Emmen D1 had het niet gemakkelijk op het voormalige eiland Urk. De thuisclub kwam met een fysiek sterke ploeg met bovendien een spits die veel aandacht vroeg voor de dag waardoor de Emmenaren in de eerste helft niet tot hun favoriete spelletje konden komen. In de tweede helft ging dat wat beter toen de linies wat korter op elkaar kwamen te staan. FC Emmen kwam voor de rust op achterstand terwijl het een goal van Danny Bouws afgekeurd zag worden, maar na de doelwisseling boog Stan Ypenburg met goals in de 32e en 37e minuut de stand om in 1-2. Urk kwam nog op gelijke hoogte na een verdedigingsfoutje bij de Emmenaren die acht minuten voor het eindsignaal profiteerden van een goal in eigen doel van Urk: 2-3. Mark Meijer maakte er uiteindelijk na een assist van Boris Rasovic 2-4 van.
FC Emmen D1: Rob Schuldink (31. Bos); Mol, Room, Jonkers, Strating (31. Wessels); Chacon, Warmolts, Bouws (31. Wessels): Meijer, Ypenburg (38. Rasovic), Wouter Schuldink (25. Rijkens).