Sneu verlies beloften in Den Haag

Jong FC Emmen is de competitie van start gegaan met een 2-1 nederlaag tegen Jong ADO Den Haag. Vooraf gezien de kracht van de tegenstander een acceptabel verlies maar door de wijze waarop het tot stand kwam gingen de Emmenaren met een onbevredigend gevoel de bus. Na een sterk gespeelde tweede helft leek Jong FC Emmen een puntje mee naar huis te kunnen nemen maar ging alsnog door een toevalstreffer de boot in. De Hagenaar Lex Immer lanceerde in de 90ste minuut een projectiel vanaf zeker 25 meter die als een granaat achter doelman Sander Danes insloeg. Coach Joseph Oosting had terecht complimenten voor zijn ploeg maar dat was natuurlijk een schrale troost.
Jong FC Emmen speelde met de sterke wind in de rug een matige eerst helft. De opbouw werd gezocht in lange ballen die meestal voor de voorwaartse onbespeelbaar waren. De thuisploeg speelde beter verzorgd voetbal en kreeg ook enkele grote kansen. In de 22e minuut hield Sander Danes de doorgebroken Lex Immers van een doelpunt af en deed dat drie minuten later nogmaals toen de aalvlugge rechterspits Hursut Meric, waarmee linksback Jeroen Bergsma de nodige moeite had, voor het doel op dook. Een afspeelfout na precies een half uur spelen betekende vervolgens de 1-0 voorsprong voor ADO Den Haag. Sander Danes probeerde met ver uitlopen Santy Hulst van een doelpunt af te houden maar tastte mis: 1-0. De mogelijkheden voor de Emmenaren bleven beperkt tot twee schoten van Rogier Krohne die voor de Haagse doelman geen problemen opleverde.
Na rust zette Joseph Oosting zijn ploeg op enkele plaatsen om. Jeroen Bergsma schoof door terwijl Tim Siekman de linksbackplaats overnam. Verder ging Martin Kamps centraal achter in spelen. FC Emmen was in de tweede helft opeens de betere ploeg. De lange bal was afgezworen en de Haagse defensie werd nu wel onder druk gezet. Dat leidde in de 53e minuut tot resultaat dat werd ingeleid door een onderschepping van Robin Demeijer. Hij zette vervolgens Gill Göbel aan het werk die een perfecte voorzet gaf richting Rogier Krohne die koppend de 1-1 liet aantekenen. Er zat nog meer in het vat voor de jonge Emmenaren want een minuut later trof Frank Hoolsema de lat. In de 63e minuut zette Hoolsema voor waarop Wesley Wakker rakelings over kopte. De 1-1 stand was gelet op het aantal mogelijkheden na de pauze dan ook dik verdiend. De beloning in de vorm van een punt ontging FC Emmen echter in de 90e minuut met het zondagsschot van Lex Immer.
Jong ADFO Den Haag-Jong FC Emmen 2-1. 30. Hulst 1-0, 53. Krohne 1-1, 90. Immer 2-1. Scheidsrechter: De Winter. Gele kaart: Hoolsema.
Jong FC Emmen: Danes; De Jonge, Görtz, Wolbers (46. Siekman), Bergsma, Demeijer, Kamps, Hoolsema, Göbel, Krohne, Wakker (71. Fidom).