Terug naar overzicht Terug

SIBI viert verjaardag met ambassadeurschap Jeugdfonds Sport & Cultuur


Vanaf heden is SIBI de nieuwe ambassadeur namens FC Emmen van het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe. Op de verjaardag van SIBI werd voorafgaand aan de wedstrijd FC Emmen – Feyenoord het ambassadeurschap bekendgemaakt met de overhandiging van een wedstrijdshirt. FC Emmen-mascotte SIBI volgt oud-spelers van FC Emmen Oussama El Azzouzi en Glenn Bijl op als ambassadeur. 


FC Emmen – Feyenoord
Vlak voor het eerste fluitsignaal van FC Emmen – Feyenoord mocht Yvonne Scheltens namens het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe het wedstrijdshirt, dat SIBI gedurende de samenwerkingsperiode gaat dragen, in ontvangst nemen. Yvonne was erg blij met zowel het publiciteitsmoment als het nieuwe ambassadeurschap: “Rondom een voetbalwedstrijd van FC Emmen aandacht vragen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe is heel waardevol. Er kijken simpelweg heel veel mensen naar voetbal en in Drenthe in het bijzonder naar FC Emmen. Helaas kennen heel veel mensen ons fonds nog niet, terwijl wij ook weten dat er heel veel kinderen nog steeds thuis zitten omdat de financiële situatie het niet mogelijk maakt om aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst te kunnen doen. We hopen samen met FC Emmen en SIBI die mensen te gaan bereiken.”

SIBI
Ook Jos Schaart, manager van de maatschappelijke stichting van FC Emmen, is erg blij met de samenwerking: “FC Emmen-mascotte SIBI is een bekend gezicht voor veel kinderen in de regio. De herkenbaarheid van SIBI en de kracht van het voetbal gaan we inzetten in de regio om aandacht te (blijven) vragen voor het Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe. Elk kind verdient het om aan sport of cultuur te kunnen doen!”

Over Jeugdfonds Sport en Cultuur Drenthe
Het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe is bestemd voor kinderen en jongeren in de leeftijd van 2 tot 18 jaar, woonachtig in de provincie Drenthe, die om financiële redenen niets aan sport, muziek, dans, theater of beeldende kunst kunnen doen. En dat terwijl het enorm belangrijk is voor kinderen om mee te kunnen doen. De leerprestaties worden beter, hun zelfvertrouwen groeit en ze maken nieuwe vrienden. Het Jeugdfonds Sport & Cultuur kan dan helpen dit toch mogelijk te maken! Ze werken met professionele intermediairs (tussenpersonen) uit onder andere het onderwijs, wijkteams, schuldhulpverlening, jeugdzorg die een aanvraag kunnen indienen. Lees hier verder voor meer informatie over onder andere het aanmelden van een kind die aan sport of cultuur wil doen via het Jeugdfonds Sport & Cultuur Drenthe.