Terug naar overzicht Terug

SIBI trapt Scoor een Boek! 2023 af in Emmen


Deze week startte de vijfde editie van Scoor een Boek! in de gemeente Emmen. Al vijf jaar werkt FC Emmen Naoberschap samen met Facet – voorheen bibliotheek Emmen – om het project Scoor een Boek! uit te voeren. Ditmaal met kinderboekenschrijver Pieter Koolwijk in de hoofdrol. SIBI bezocht een van de deelnemende basisscholen samen met een leesconsulent van Facet.


De Aftrap
Het project Scoor een Boek! kent drie fases. De eerste fase heet ‘de Aftrap’. Tijdens deze aftap bezoekt een leesconsulent de deelnemende klassen. Diegene brengt alle benodigde materialen mee in de klas en legt het doel van het project uit. SIBI besloot om een van de leesconsulenten te ondersteunen bij OBS de Lisdodde in de Rietlanden. De leerlingen gaan tijdens Scoor een Boek! tien weken lang hun best doen om zoveel mogelijk boeken te lezen in de klas. FC Emmen Naoberschap en Facet willen hiermee het leesplezier bij de kinderen aanwakkeren. De kinderen worden extra gestimuleerd door FC Emmen-spelers, maar dit jaar is Gouden griffel-winnaar en voetbalfanaat Pieter Koolwijk ook van de partij! Met Koolwijk in de hoofdrol is er een video opgenomen passend bij de Aftrap. Deze kun je hier bekijken.

De Rust
Halverwege het project vindt, net zoals bij een voetbalwedstrijd, de Rust plaats. Een leesconsulent bezoekt de klassen om het te hebben over de gelezen boeken. Daarnaast is er ook weer een nieuwe videoboodschap van Pieter Koolwijk.

Het Fluitsignaal
Na tien weken boeken ‘scoren’ is het tijd voor een feestelijke afsluiting. Alle deelnemende leerlingen komen naar stadion De Oude Meerdijk om mee te doen aan leuke activiteiten op het veld. Ook krijgen de scholen te horen hoeveel boeken de leerlingen hebben gelezen. Voor de winnaars zijn er leuke prijzen!